Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 14

Lietuvoje gausiai sninga: daugiausia sniego iškrito šiauriniuose rajonuose

Ketvirtadienio rytas daugeliui vairuotojų prasidėjo nelinksmai: teko valyti sniegą nuo automobilių, o kai kam – ir nusikasti kiemą, nes per naktį dalyje Lietuvos gausiai prisnigo. Tik pietinė šalies dalis kol kas sulaukė mažiau kritulių, bet sinoptikai juos įspėja – sniegas čia irgi atkeliaus, šeštadienio dieną turėtų prisnigti tikrai gausiai.
Tiek ketvirtadienio rytą buvo prisnigta Skuode
Tiek ketvirtadienio rytą buvo prisnigta Skuode / „Facebook“/Skuodo bendruomenė nuotr.

Ketvirtadienis – tikrai snieguota diena. Snigo naktį, bent jau Vilniuje vėl snigti pradėjo ir apie pietus.

Gausus sniegas trikdo eismą. Kaip praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija, sudėtingos eismo sąlygos Skuodo rajone, 13 val. duomenimis, dėl naktį iškritusio didelio sniego kiekio krašto ir rajoniniai keliai padengti sniego sluoksniu, apie dešimtadalis rajoninių kelių lengvajam transportui yra neišvažiuojami.

Tą puikiai iliustruoja Skuodo savivaldybės socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtos nuotraukos, kur matosi, kaip gausiai prisnigta šiame mieste.

Dėl snygio sudėtingesnės eismo sąlygos susidarė rytiniuose rajonuose ir Telšių apskrityje, čia pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai su sniego provėžomis, slidūs.

Visoje Šiaurės Lietuvoje, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus sinoptikės Izoldos Marcinonienės teigimu, gausiai prisnigta.

„Ketvirtadienį sulauksime išties didelio sniego kiekio. Taip pat turėtų šeštadienį dieną gausiai snigti rytiniuose ir pietiniuose rajonuose. Ketvirtadienį sninga visoje Lietuvoje“, – sakė sinoptikė.

Vietomis siaučia ir pūgos, pasak sinoptikės, vėjas pusto lengvą, nesusigulėjusį sniegą.

Telšiuose prisnigta 21 cm sniego, bet tas sniegas labai lengvas, papūs vėjas ir nupūs jį. Vilniuje – 16 cm, Panevėžyje – 17 cm, – vardijo I.Marcinonienė. 

Kol kas visoje Lietuvoje prisnigta nevienodai. Pietinėje ir pietvakarinėje Lietuvos dalyje sniego – tik pėdsakai. Šiauriniai rajonai – Telšių apylinkės, Laukuva, Raseiniai – užsnigti gausiau, ten ir pusto stipriau. „Telšiuose prisnigta 21 cm sniego, bet tas sniegas labai lengvas, papūs vėjas ir nupūs jį. Vilniuje – 16 cm, Panevėžyje – 17 cm“, – vardijo I.Marcinonienė. 

Nuolat sningant eismo sąlygos vakarop bus išties ne pačios geriausios. Vairuotojai įspėjami neskubėti, nes keliai provėžoti, daug slidžių ruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas