Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 04

Orai.lt: Lietuvos orus lems anticiklonas, šeštadienį atšils

Dar keletą dienų mūsų šalies orus lems anticiklonas, be to, pagaliau pateksime į šiltesniąją jo dalį.
Ruduo
Ruduo / Fotolia nuotr.

Penktadienį šalyje bus nepastoviai debesuota ir be lietaus. Vėjas vos juntamas, nepastovios krypties, tik prie jūros jis bus juntamesnis. Aukščiausia temperatūra sieks 8–13 laipsnių šilumos.

Šeštadienį orų atšilimą pajusime labiau, ypač dieną.  

Naktis bus nepastoviai debesuota, be lietaus, tik antroje nakties pusėje ir rytą vėl kai kur nusitęs rūkai. Vidutinio stiprumo  vėjas suksis iš pietų. Šilumos dėl giedresnio dangaus beliks vos laipsnis kitas, bet šalnos iki 0–4 laipsnių šalčio prognozuojamos daugiausia pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose.  

Šeštadienio diena numatoma debesuota su pragiedruliais ir be lietaus. Pūs švelnūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjai. Įdienojus oras sušils jau iki 9–14 laipsnių šilumos.

Sekmadienį, anticiklonui atsitraukus, mūsų šalį užkabins toli šiaurėje besisukančio ciklono debesys. Vėl bus niūriau, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, trumpai, negausiai palis. Naktį ir rytą kur ne kur susidarys rūkas. Vėjas pietvakarių, 5–10 m/s. Naktis jau bus šiltesnė – apie 2–7, pajūryje 8–10 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra visur turėtų persiristi per 10 laipsnių, o vakariniuose rajonuose sieks 14 laipsnių.  

Ateinančios savaitės pradžioje įsivyraus orų srautai iš vakarų, kurie nuo Atlanto neš drėgnus, gana debesuotus, vietomis su nedideliu lietumi, tačiau šiltus orus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas