Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Likusi savaitės dalis bus labai šilta, lietaus debesys dažnai neįkyrės

Šiandien per mūsų šalį slinks mažai aktyvus šaltasis atmosferos frontas. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, dažnai džiugins saulės spinduliai. Formuosis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys, iš kurių įdienojus ir po pietų vietomis trumpai palis, gali ir perkūnija sugriaudėti. Pūs pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų vėjas, 5-10 m/s greičiu. Į šalį plūstelės labai šilto oro masė, temperatūra įdienojus šoktelės iki 26-31 laipsnio, tik vakariniuose rajonuose vietomis bus 23-25 laipsniai.
Saulėlydis
Saulėlydis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 3 Vasara Orai Šiluma

Šeštadienio naktį debesuotumas bus nepastovus, vietomis trumpai palis, išliks nedidelė perkūnijos tikimybė. Kai kur susidarys rūkas. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, bet tik 3-8 m/s greičiu. Naktis bus šilta, temperatūra pažemės vos iki 14-19 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną per šalį slinks dar vienas atmosferos frontas. Jau nuo pat ryto pasirodys tankesni debesys, per didesnę šalies dalį praslinks trumpalaikis lietus, kai kur pažaibuos ir pagriaudės. Papūs šiek tiek stipresnis vakarų vėjas, 6-11 m/s greičiu. Diena išliks labai šilta, oras įšils iki 25-30 laipsnių, tik prie jūros bus gaiviau, čia šils iki 22-24 laipsnių. Vakarop lietus ir debesys trauksis, dangus giedrės, vėjas rims.

Sekmadienio naktį debesys daug kur išsisklaidys, lietaus tikimybė bus maža. Vėjas nurims ir taps silpnas, nepastovios krypties. Vietomis nusidrieks rūkas. Temperatūra pažemės iki 12-17 laipsnių šilumos, bet šiauriniuose rajonuose kai kur atvės iki 9-11 laipsnių.

Sekmadienio dieną iš pietvakarių pradės artėti žemo slėgio sritis. Rytą rūkai greitai išsisklaidys ir iki pietų vyraus mažai debesuoti orai. Vėliau vietomis, didžiausia tikimybė pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose, ims formuotis lietaus kamuoliniai debesys, nulis trumpalaikis vasariškas lietus, kai kur ir su perkūnija. Vėjas papūs iš pietryčių, pietų, 5-10 m/s greičiu. Temperatūra popietę pakils iki 25-30 laipsnių.

Pirmadienio naktį per šalį slinks ciklonas, todėl daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, vietomis trankysis perkūnijos, o dieną ciklonas trauksis, todėl iki pietų palis dar daug kur, o vėliau lietus pamažu trauksis, debesys sklaidysis, dangus giedrės. Naktį vėjas bus besikeičiančios krypties, nestiprus, o dieną papūs stipresnis ir gaivesnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Naktį temperatūra pažemės iki 14-19 laipsnių, o dieną pakils iki 20-25 laipsnių.

Antradienį mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sritis, todėl vyraus mažai debesuoti ir sausi orai. Naktį vės iki 8-13, pajūryje 14-16 laipsnių, dieną šils iki 20-25 laipsnių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?