Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 30

Liūtis išmaudė Kauną

Antradienį popiet Kauną išmaudė liūtis.
Lietus Kaune
Lietus Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kretingos rajone po liūties apgadintas magistralinis kelias Šiauliai-Palanga

Per antradienio naktį siautusį škvalą Kretingos rajono Kartenos miestelyje paplautas magistralinis kelias Šiauliai – Palanga.

Kartenos seniūnė Gintarė Padvaiskienė antradienio vakarą BNS sakė, kad dėl nuošliaužų kelias netapo neišvažiuojamas, tačiau turės būti tvirtinamas. Kelininkai jo šlaitus laikinai sutvirtino žemėmis.

„Kritinės situacijos nėra. Kelininkai jį dar turės tvirtinti, kad po kitos liūties jis tiesiog neįlūžtų“, – BNS aiškino seniūnė.

Kaip pranešė LNK Žinios, spėjama, jog nuošliauža atsirado virtus žaibo nukirstiems medžiams.

Vietinės reikšmės keliukuose, pasak seniūnės, po liūties atsivėrė didžiulės duobės, dėl ko dalis kelių yra sunkiai išvažiuojami lengviesiems automobiliams.

„Kadangi Kartena yra Minijos slėnyje ir iš visų pusių kelias leidžiasi į apačią, nuvažiavo žvyras, žodžiu yra trys praktiškai nepravažiuojami keliai, atsidarė tokios lyg mini smegduobės“, – LNK Žinioms sakė G.Padvaiskienė.

VIDEO: Lietus Kaune

Sinoptikai prognozuoja, kad trečiadienio diena žada būtu ramesnė ir vėsesnė. Trumpai palis tik rytiniuose rajonuose, ten gali ir perkūnija nugriaudėti. Dienos metu termometrai rodys 21-26 laipsnius šilumos 

Ketvirtadienio naktį šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje, dieną kai kur vėl didesnėje Lietuvos dalyje trumpai palis, galima ir perkūnija. Tačiau lietaus kiekiai numatomi mažesni nei savaitės pradžioje. Iki vidutinių reikšmių aprims ir vakarų vėjas. Nepastoviai debesuota naktį temperatūra pažemės iki 12–17 laipsnių šilumos. Dieną bus vidutiniškai šilta – 19–24 laipsniai.

Penktadienį virš mūsų kraštų stiprės aukštesnio slėgio sritis. Naktį kai kur, dieną Rytų Lietuvoje trumpai palis. Naktį ir rytą vietomis tvyros rūkas. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Temperatūra naktį 11–16, dieną 21–26 laipsniai šilumos.

Savaitgalis turėtų būti sausas ir šiltas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas