Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 06 /16:26

Klaipėdoje sekmadienį iškrito stichinė liūtis: apsėmė gatves, atstatytas eismas H.Manto gatve po viaduku

Sekmadienio rytą šalies vakariniuose rajonuose kilo labai smarki liūtis, ypač daug prilijo Klaipėdoje, kur, preliminariais duomenimis, pasiektas stichinio lietaus kiekis.

Kaip savo feisbuko paskyroje skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, per vieną valandą iškrito 53 mm lietaus (per 2 val. – 65,5 mm), o tai yra daugiau nei pusė viso mėnesio normos.

15min.lt skaitytojas dalijasi vaizdais iš Klaipėdos, po liūties apsemtos miesto gatvės. Paskandinti jose stovėję automobiliai.

Vaizdo įrašu pasidalinęs skaitytojas rašo, kad apsemta Sausio 15 gatvė, kiemai Debreceno rajone, taip pat Pilies tiltas ir po tiltu, Danės gatvė.

VIDEO: Pamatykite: sekmadienio liūtis Klaipėdoje apsėmė gatves, skandino automobilius

H.Manto gatvėje – eismas atstatytas

Klaipėdoje sekmadienio popietę atstatytas eismo pralaidumas H.Manto gatve, kuri ryte iškritus stichinio lietaus kiekiui didžiąją dalį dienos buvo nepravažiuojama.

Kaip pranešė „Klaipėdos vanduo“, sinoptikams vakare žadant liūtį bendrovė sekmadienį padidino budinčių avarinės tarnybos darbuotojų skaičių.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ sekmadienį informavo, kad dėl intensyvaus lietaus gatvėse vanduo nespėjo sutekėti per lietaus nuotekoms skirtas groteles, pranešimai gauti dėl susikaupusio vandens Liepų, H.Manto, P. Lideikio, Debreceno gatvėse.

Pasak bendrovės, sudėtinga situacija buvo susidariusi H.Manto gatvėje po viaduku, vairuotojų buvo prašoma aplenkti šį ruožą.

Meras šaukia pasitarimą

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus paskelbė pirmadienį dėl lietaus nuotekų sistemos problemų šaukiantis pasitarimą.

„Suprantu, kad prieš gamtą esame bejėgiai ir tokių reiškinių tik daugės, tačiau turime imtis priemonių, kad esant tokioms situacijoms būtų patirti kuo mažesni nuostoliai ir kiekvienas iš Jūsų nepatirtų nepatogumų“, – sekmadienį feisbuke paskelbė meras.

Meteorologai prognozuoja, kad vėlai vakare vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose vėl formuosis smarkios liūtys lydimos perkūnijų, škvalinių vėjo sustiprėjimų iki 15–20, kai kur 23 m/s, gali pasitaikyti krušos.

Stipri liūtis šeštadienio vakarą buvo kilusi šalies pietrytiniuose rajonuose, kur buvo susiformavę aktyvūs audros židiniai. Vilniaus, Alytaus ir Utenos apskrityse fiksuota intensyvi perkūnija, smarkus lietus, buvo smarkiai apsemtos kai kurios sostinės gatvės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente budėtojas BNS informavo, kad nepaisant didelių liūčių iškvietimų ugniagesiai-gelbėtojai dėl nuvirtusių medžių ir pan. turėjo nedaug – keturis per visą Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas