Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Meteorologai perspėja: antradienį karštis perima visą kontrolę

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad antradienis bus ypač karšta diena, ir pataria žmonėms saugotis kaitros.

„Vakar dar galėjome džiaugtis kažkiek gaivesniu oru, bet šiandien karštis perima visą kontrolę. Dieną termometrai šoks iki 30–33 laipsnių, primindami, kad šie vasaros orai yra tikras išbandymas“, – rašoma tarnybos paskyroje „Facebook“.

Prognozės rodo, kad popiečio valandomis labiausiai gali įkaisti Kaune – net iki 34 laipsnių karščio.

Įkaito net vanduo

Pastarosiomis dienomis įkaito ne tik oras, bet ir vandens telkiniai. Labiausiai įšilo Spindžiaus ežeras Trakų rajone, iki 25,1 laipsnio.

Druskininkų savivaldybėje telkšančiame Vilko ežere – 24,7 laipsnių. Žuvinto ežere Alytaus rajone – 24,5 laipsnio. Kauno marios sušilo iki 23 laipsnių. Kuršių marios ties Juodkrante įšilusios iki 22.2 laipsnio. Baltijos jūra ties Klaipėda įšilusi iki 21,3 laipsnio, o ties Palanga – 20,6 laipsnio.

Kaip reikėtų saugotis?

„Kai miestai tampa viena didele sauna, belieka tik prisitaikyti. Gerkite daug vandens, kad neištirptumėte kaip ledinukai. Raskite pavėsį ir mėgaukitės tuo nedideliu vėjelio gūsiu, kuris kartais prabėga pro šalį. Saugokite savo odą nuo saulės – kremas nuo saulės dabar yra geriausias draugas.

Ir atminkite, karštis neišvengiamas, bet jį galima išgyventi. Išlaikykite ramybę širdyje ir galvokite apie vėsią jūrą, net jei esate miesto centre. Pasidalinkite šiais patarimais su draugais ir išlikite ramūs šioje kaitroje“, – pataria meteorologai.

Trečiadienio naktį – staigūs oro pokyčiai, atkeliaus lietūs su perkūnija ir žaibais. Daug kur prognozuojami trumpi lietūs, bet naktį vietomis smarkūs. Kai kur gali pasirodyti perkūnija. Vėjas pietryčių, pereinantis į pietvakarių ir vakarų, naktį 5–10 m/s, dieną 7–12 m/s. Temperatūra naktį 17–22 °C, dieną 25–30 °C, pajūryje 22–24 °C. ?️

Ketvirtadienį vietomis trumpai palis. Vėjas vakarinių krypčių, 7–12 m/s. Temperatūra naktį 13–18 °C, dieną 23–28 °C, pajūryje 20–22 °C.

Penktadienį žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 12–17 °C, dieną 21–26 °C.

Šeštadienį lietaus nenumatoma. Vėjas vakarų ir pietvakarių, naktį silpnas, dieną 5–10 m/s. Temperatūra naktį 11–16 °C, dieną 23–28 °C.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi