Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 24

Naują savaitę lietus trauktis neskubės

Šiandien per šalį slinks šiltojo atmosferos fronto debesys. Dangus bus nepastoviai debesuotas, daugiausia pragiedrulių telksis pietiniuose šalies rajonuose.
Vasaros lietus nuplovė Vilnių
Vasaros lietus nuplovė Vilnių / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 3 Lietus Vasara Orai

Vietomis, daugiausia Šiaurės Lietuvoje, sulauksime trumpo lietaus, kai kur gali sugriaudėti ir perkūnija. Vėjas bus pietvakarių, vidutinio stiprumo. Naują savaitę pasitiksime truputį šiltesniais orais ir temperatūra svyruos tarp 20-25 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį šalį pasieks dar vieno atmosferos fronto debesys. Daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, kai kur, didesnė tikimybė šalies vakariniuose bei šiauriniuose rajonuose, palis ir smarkiai. Vietomis lietų lydės perkūnija. Pūs pietinių krypčių vėjas, išliks vidutinio stiprumo. Apniukusią naktį temperatūra kris ne taip sparčiai – bus apie 13-18 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną orų situacija keisis menkai. Daugelyje rajonų lankysis trumpi lietūs. Gausiau palyti turėtų Šiaurės Lietuvoje, o pietiniuose šalies regionuose jau bus sausiau. Vėjas pasisuks iš vakarinių krypčių, bus smarkokas, o per perkūniją kai kur gūsiai sustiprės iki pavojingų. Įdienojus oro temperatūra sieks 22-27, pajūryje bus apie 20 laipsnių šilumos.

Trečiadienį orus ims lemti aukštesnio slėgio sritis. Tiek naktį, tiek dieną lietaus sulauksime jau tik kai kur, vyraus negausus lietus. Pūs vidutinio stiprumo vėjas. Naktį prasisklaidžius debesims temperatūra nukris iki 10-15, Kuršių nerijoje bus apie 17, o dieną šils iki 20-25 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį iš pietų link Lietuvos priartės vandeningas ciklonas. Tiek naktį, tiek dieną daugelyje rajonų vėl sulauksime lietaus, kai kur sugriaudės perkūnija. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas bus juntamas. Naktį temperatūra pažemės iki 11-16, o lietingą ir niūrią dieną tesušils iki 17-22 laipsnių šilumos.

Penktadienį vėl bus sausiau. Žemo slėgio sūkurys ims tolti nuo Lietuvos, tad trumpai palis tik kai kur. Vakarų, pietvakarių vėjas bus nestiprus. Naktis vėl nebus labai šilta ir atvės iki 9-14, pajūryje bus apie 16, o dieną didesnė šiluma taip pat nelepins – šils iki 20-25 laipsnių šilumos.

Artėjant savaitgaliui trumpo lietaus tikimybė vėl išaugs, o temperatūra bus kiek aukštesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas