Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas dienos šilumos rekordas: jau septintas šį mėnesį

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad antradienį užfiksuotas naujas rugsėjo 24-osios šilumos rekordas.
Atostogos Palangoje
Atostogos Palangoje / Patricija Adamovič / BNS

Remiantis preliminariais duomenimis, buvo išmatuotas rugsėjo 24-osios aukščiausios oro temperatūros rekordas. Druskininkuose oras įkaito iki 26,5 °C. Ankstesnis šios dienos rekordas buvo užfiksuotas lygiai prieš 9 metus (2015-09-24) Varėnoje, kuomet kaitino iki 25,8 °C (t. y. 0,7 laipsnio mažiau nei šiandien).

Šiais metais tai jau 18-as aukščiausios oro temperatūros rekordas. 2023 metais tokių rekordų buvo šešiolika. 2022 metais – trylika, o 2021 m. – šeši.

Kaip rodo dabartiniai skaičiavimai, ateinančiomis dienomis dar bus nešalta, tačiau šios savaitės gale dar labiau atvės ir oro temperatūra dieną jau niekur nepasieks 20 laipsnių. Taigi, bent jau kurį laiką naujų rekordų nefiksuosime.

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ priduria, kad sprendžiant pagal artimiausių 7 dienų temperatūros prognozes, šiandien buvo paskutinė diena per metus, kuomet Lietuvoje pasiekta ir perlipta simbolinė 25 laipsnių šilumos kartelė.

Statistiškai, paskutinė metų diena, kada dar buvę 25 laipsniai, yra spalio 5-oji (+26,0 °C, Kybartai, 1985 m.). Paskutinė diena su išmatuotais 20 laipsnių yra spalio 22-oji (20,8 °C, Lazdijai, 2019 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas