Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtumas: užfiksuotas jau šeštas dienos šilumos rekordas

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad antradienį užfiksuotas dar vienas dienos šilumos rekordas, šį kartą Skuode ir Kretingoje. Tau jau šeštas šilumos rekordas šį mėnesį.
Atostogos Palangoje
Atostogos Palangoje / Patricija Adamovič / BNS

„Antradienį dėl labai silpno vėjo oras Skuode ir Kretingoje sušilo ~1 laipsniu daugiau nei prognozuota ir todėl, truputį netikėtai, buvo išmatuotas dar vienas rekordas. Šis – jau net šeštas šį mėnesį (beje, 2023 m. rekordiškai šiltą rugsėjį irgi buvo šeši)“, – skelbia meteo.lt.

Remiantis preliminariais duomenimis, rugsėjo 17-ąją Kretingoje oras įkaito iki 29,1 °C. Ankstesnis šios dienos rekordas buvo užfiksuotas lygiai prieš 77 metus (1947-09-17) Kaune, kuomet kaitino iki 28,9 °C (t. y. 0,2 laipsnio mažiau nei šiandien).

Šiemet tai yra jau 17-as aukščiausios oro temperatūros rekordas (arba 18-as, jeigu skaičiuosime liepos 11-osios reikšmę, kuomet buvo pakartotas tos dienos karščio rekordas). 2023 metais tokių rekordų buvo šešiolika. 2022 metais – trylika, o 2021 m. – šeši.

Antradienis Lietuvoje buvo šiltas ir saulėtas. Aukščiausia oro temperatūra siekė 23–29 laipsnius. Naktį vietomis tvyrojo rūkas. ? Žemiausia oro temperatūra daug kur buvo 7–13, o pajūryje ir pamaryje – tarp 13–16 laipsnių.

Šiandien Lietuvoje nelis. Vėjas šiaurės rytų, 4–9 m/s. Aukščiausia temperatūra 23–28 laipsniai.

Rugsėjo 18-osios aukščiausios oro temperatūros rekordas yra 29,1 °C, kuris buvo išmatuotas lygiai prieš 49 metus 1975-09-17 Kybartuose ir Varėnoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas