Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 30

Orai.lt: artėja nauja vėsesnių orų banga

Antradienį šiltasis atmosferos frontas trauksis iš Lietuvos, nusinešdamas ir lietaus debesis. Spės truputį palynoti tik kai kuriose šalies vietovėse. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas.
Bundantis pavasaris Vytauto Šauklio kadruose
Bundantis pavasaris / Vytauto Šauklio nuotr.

Tai vienuose rajonuose, tai kituose bandys formuotis rūkas. Debesys ir rūkas trukdys kilti temperatūrai. Daug kur temperatūra įstengs pakilti iki 8–11, Baltijos pakrantėje – vos iki 5–7 laipsnių šilumos. Pietų Lietuvoje debesų sluoksnis bus plonesnis, čia kai kur dar pasirodys nedideli pragiedruliai, tad Dzūkijoje ir Suvalkijoje vietomis oras turėtų sušilti iki 12–13 laipsnių.

Trečiadienį virš Lietuvos sustiprės aukštesnio slėgio sritis. Paskutinę kovo dieną lietaus numatoma nedaug. Yra tikimybė, kad tik naktį vietomis nežymiai palis. O štai rūkai bandys formuotis tiek naktį, tiek ir dieną. Pūs nestiprus pietvakarių, vakarų vėjas. Naktį laikysis 3–8 laipsnių šiluma. Dieną tikėkimės, kad daug kur oras sušils iki 10–15, šiauriniuose rajonuose – kai kur iki 6–9 laipsnių.

Naujas mėnuo prasidės orų permainomis. Pasirodys daugiau kritulių, daugiausia lietaus. Vakaris vėjas po truputį pradės pūsti iš šiaurės vakarų. Jis vietomis sustiprės iki 15–16 m/s. Iš šiaurinių platumų artės vėsesnių orų banga. Naktį jau bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Bent jau pirmoje dienos pusėje temperatūra dar daug kur spės pakilti virš 10 laipsnių, tačiau vakarop pasijus vėsos dvelksmas.

Penktadienį orai dar labiau atvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas