Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 19

Orai.lt: artimiausiomis dienomis bus labai vėsu

Praėjusią naktį per Lietuvą slinko šaltasis atmosferos frontas, kuris pakeitė oro pernašos kryptį iš pietvakarių į šiaurės vakarų ir atnešė gana stiprų atvėsimą.
Ruduo
Ruduo / Vytauto Šauklio nuotr.

Šiandien dangumi greitai plauks tai tankesni, tai retesni debesys, tarpais džiugins saulės spinduliai. Tai vienose, tai kitose vietovėse trumpai ir daugiausia negausiai palis, dažniau ir intensyviau lis vakariniame šalies pakraštyje. Pūs stiprus ir žvarbus šiaurės vakarų vėjas, 9-14 m/s greičiu, vietomis gūsiai sieks pavojingus 15-20 m/s. Nors saulė pasirodys dažnai, temperatūra kils vangiai ir įdienojus sušils tik iki 7-12 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Ketvirtadienio pirmoje nakties pusėje debesys sklaidysis, dangus giedrės, kai kur trumpai ir negausiai palyti gali tik nakties pradžioje. Antrąją nakties dalį pradedant šiaurės vakariniais rajonais dangų vėl ims dengti tankesni debesys, tačiau žymesnio lietaus jie neatneš. Vėjas rims, todėl pragiedrėjus kai kur susidarys rūkas. Naktis bus šalta, temperatūra kris iki 1-6, pajūryje 7-9 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos iki 0-5 laipsnių šalčio.

Ketvirtadienio dieną orus lems anticiklonas, tačiau būsime jo šaltojoje ir debesuotoje dalyje. Dangų dengs tankūs debesys, saulė pasirodys tik retkarčiais. Vienintelė gera žinia ta, kad žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, 5-10 m/s greičiu. Diena bus vėsi, šils tik iki 8-12 laipsnių.

Penktadienį anticiklonas pamažu trauksis. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, lietaus tikimybė išliks maža. Naktį vės iki 1-6, pajūryje 7-9 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos iki 0-5 laipsnių šalčio, dieną vėl šils iki 8-12 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas