Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28

Orai.lt: artimiausiomis dienomis šiluma nedžiugins

Antradienį Lietuvos orus lems žemo atmosferos slėgio sūkurys. Diena bus debesuota su pragiedruliais. Vietomis sulauksime kritulių, daugiausia negausiai pasnyguriuos ties vakariniais šalies rajonais. Šiaurės vakarų vėjas bus apysmarkis, o ties pajūriu gūsiai sieks 15–17 m/s. Virš šalies išsilaikant šaltai oro masei diena bus visai nešilta – įdienojus oras šils iki 0–4 laipsnių šilumos.
Sniego kalnus pasiglemžė lietus ir šiluma
Orai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Trečiadienio naktį ciklono debesys tols ir pamažu stiprės aukštesnio atmosferos slėgio laukas. Nedidelių kritulių, daugiausia sniego, dar kai kur sulauksime. Šiaurės vakarų vėjas rimti neskubės, išliks smarkokas, o vietomis gūsiai užpūs iki 15–18 m/s. Naktį temperatūra bus neigiama ir svyruos tarp 0–5 laipsnių šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienio dieną daugelyje rajonų pasirodys saulė, tankesnių debesų jau bus mažiau. Nedideli krituliai, daugiausia sniegas, iškris tik vakariniame šalies pakraštyje, kitur diena bus sausesnė. Šiaurės vakarų vėjas ir toliau bus apysmarkis, o vietomis ir gūsingas. Šaltai oro masei po truputį atsitraukiant iš šalies temperatūra kils jau keliais laipsniais aukščiau, bet šilta dar nebus, sušils iki 1–5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį priartėjus naujam ciklonui krituliai, daugiausia sniegas, išplis į didesnę šalies dalį. Vėjas bus besikeičiančios krypties, nurims iki vidutinio stiprumo. Naktį šals dar daug kur ir temperatūra kris iki 2–7 laipsnių šalčio, o ties vakariniu šalies pakraščiu bus apie 0 laipsnių.

Ketvirtadienio dieną nedideli krituliai iškris daug kur, daugiausia tai bus lietus, šlapdriba. Vėjas pietinių krypčių, 8–13 m/s. Atkeliavus šiltesniam orui dieną jau šils daugiau, iki 4–9 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas