Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 03

Orai.lt: artinasi atmosferos frontas su drėgme

Pirmadienio dieną didžiojoje Lietuvos dalyje ir toliau lepins sausi orai. Daugiau debesų ims telktis tik ties vakariniais rajonais, čia vietomis praslinks trumpalaikis lietus. Temperatūra prie jūros ir Žemaitijoje kils iki 20–23 laipsnių, tuo metu rytinę ir pietinę šalies dalį pasieks nemenka šiluma, įdienojus termometrai rodys 26–28 laipsnius. Vėjas bus vidutinio stiprumo, įvairių pietinių krypčių.
Apniukęs penktadienis Palangoje
Apniukusi diena Palangoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį atkeliaus orų pokyčiai. Atmosferos frontas atneš nemažai drėgmės. Naktį debesų juosta su lietumi ims slinkti per vakarinius rajonus, o dieną drėgni debesys apgaubs didžiąją šalies dalį, kartais pliaups gana įkyriai. Dieną vėjas pūs daugiausia iš pietryčių, pietų, bus nelabai stiprus. Naktis numatoma tvanki ir šilta, spės atvėsti tik iki 14–19 laipsnių. O dienos temperatūra – kontrastinga: rytuose labai šilta – 25–28 laipsniai, tuo metu vakaruose prireiks ne tik skėčių, bet šiltesnių drabužių, nes bus vos 18–21 laipsnis.

Trečiadienio naktį lietus tęsis, dažniau palis rytinėje šalies pusėje. Temperatūra žemės iki 11–16 laipsnių. Dieną debesys po truputį skaidysis, vietomis trumpai palis tik ryto valandomis, vėliau įsivyraus sausi orai. Numatoma maloni 22–26 laipsnių šiluma, šiek tiek gaiviau bus tik prie jūros.

Ketvirtadienį ties Lietuva įsitvirtins anticiklonas, kuris neleis formuotis lietaus debesims. Naktį pragiedrėjus atvės iki 8–13, o saulėtą dieną sušils iki 23–28, vakariniame pakraštyje – iki 20–22 laipsnių.

Lietus į šalį neužklys ir penktadienį. Žvaigždėtą naktį bus tarp 11–16, pietryčiuose laikysis 17–18 laipsnių šiluma, o dieną kaitins net iki 25–30 laipsnių.

Panašu, kad savaitgalį labai šilta oro masė vis dar tvirtais laikys savo pozicijas, tačiau po truputį didės lietaus tikimybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas