Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 13

Orai.lt: bus apniukę ir vėsu, artėja šlapdriba

Šeštadienį pradėsime ūkanotais orais, rytą daug kur tvyros rūkas. Įdienojus rūkas retės, kils ir sudarys vientisą pilkų neaukštų debesų sluoksnį – diena bus apniukusi. Kai kur rūkas gali išsilaikyti didžiąją dienos dalį.
Vilnių užklojęs rytinis rūkas
Rūkas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žymesnio lietaus nebus, tik popietę į pietvakarinius rajonus atkeliaus storesni debesys, vietomis negausiai palis. Diena bus nešilta, temperatūra kils iki 2–7 laipsnių šilumos. Pūs nestiprus pietryčių vėjas.

Sekmadienio naktį kritulių debesys keliaus per didžiąją šalies dalį, todėl daug kur palis, vietomis lietus maišysis su šlapdriba. Temperatūra pažemės iki 0–5 laipsnių šilumos. Dieną nuo Skandinavijos mūsų šalies link artės ir stiprės anticiklonas. Debesys dar nesisklaidys, bet trumpai ir negausiai palis tik kai kur. Temperatūra nekils aukščiau 2–7 laipsnių šilumos. Naktį nestiprus vėjas daugiausia pūs iš pietryčių, rytų, dieną – rytų, šiaurės rytų.

Pirmadienį anticiklono centras slinks šalia mūsų šalies. Debesys suplonės, bet pragiedrulių pasirodys tik vietomis, už tai kritulių tikimybė jau bus maža. Naktį temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnio šilumos, o dieną sušils tik iki 0–5 laipsnių šilumos. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas.

Antradienį anticiklonas pradės trauktis į pietryčius. Iš tankių debesų išsivaduoti nepavyks, pragiedrulių pasirodys tik kai kur, o vakariniame šalies pakraštyje jau silpnai palynos. Naktį temperatūra bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną šils iki 1–6 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas