Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: bus nešalta, bet lietaus sulauksime daugiau, kai kur – itin gausaus

Ketvirtadienį mūsų šalies orus lems žemesnio slėgio laukas, tačiau dėl vakariau ir ryčiau tįstančių atmosferos frontų Lietuvoje orai bus nevienodi. Vienas atmosferos frontas tįs per Baltijos jūrą ir tankiais savo debesimis dengs vakarinį šalies pakraštį, tačiau lietaus čia bus labai nedaug arba jo visai nebus.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Į rytinę šalies dalį plis ryčiau tįstančio atmosferos fronto debesys, kurie iki vakaro uždengs visą rytinę šalies pusę, įdienojus pradedant rytiniu šalies pakraščiu į rytinę šalies pusę plis ištisinio pobūdžio lietus. Gražiausia diena turėtų būti Marijampolės, Tauragės, Šiaulių, Telšių apskrityse bei Raseinių apylinkėse, čia pro debesis dažnai švies saulė, trumpai palynos nebent kai kuriose vietovėse.

Vėjas visoje šalyje bus nestiprus, besikeičiančios krypties. Temperatūra įdienojus kils iki 18-23 laipsnių, vėsiausia bus rytiniuose rajonuose ir vakariniame šalies pakraštyje, šilčiausia – Vidurio Lietuvoje ir Žemaitijoje.

Penktadienio naktį vakariau esanti atmosferos frontų sistema taip ir liks virš Baltijos jūros ir didesnės įtakos mūsų šalies orams neturės, o ryčiau esanti frontų grandinė slinksis mūsų šalies link, todėl naktį palis didesnėje šalies dalyje, bet daugiausia lietaus turėtų kliūti rytiniams, šiauriniams ir centriniams rajonams. Kai kur slinks vandeningesni debesys, todėl lis gausiai, gali sugriaudėti perkūnija. Paryčiais kai kur susidarys rūkas. Vėjas išliks besikeičiančios krypties, nestiprus. Naktis bus šilta, temperatūra nekris žemiau 11–16 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną per mūsų šalį tįs atmosferos frontų sistema. Iki pietų debesys bus tankūs, pragiedrulių bus nedaug, tai vienur, tai kitur ramiai palis, o nuo vidurdienio debesys prasisklaidys, bus daugiau saulės, tačiau vos tik prasisklaidys vientisas debesų sluoksnis, iš karto suskubs formuotis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys, kurie vėlyvą popietę ir vakarop į didesnę šalies dalį atneš trumpalaikį lietų, kai kur palis smarkiau ir su perkūnija. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Temperatūra popietę pakils iki 18–23 laipsnių.

Šeštadienio naktį dar daug kur, o dieną jau tik vietomis numatomi trumpi lietūs. Kai kur gali palyti smarkiai ir su perkūnija. Naktį vės iki 13–18, dieną šils iki 19–24 laipsnių.

Tikslą ir ilgalaikę prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?