Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: bus ramiau, bet karštis neatsitraukia

Sekmadienį mūsų šalies orus lems nedidelis ir nelabai stiprus aukštesnio slėgio laukas. Dangumi plauks įvairaus tankumo debesys, pro debesis tai dažniau, tai rečiau pasirodys saulė.
Karšta šeštadienio popietė Vilniuje
Karšta šeštadienio popietė Vilniuje / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Vietomis atplauks storesni debesys iš kurių trumpai palis, gali pažaibuoti ir pagriaudėti, didžiausia lietaus tikimybė bus pietrytiniuose rajonuose. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, pirmoje dienos pusėje 6-11 m/s greičiu, popietę vėjas rims. Dėl tankesnių debesų ir atplūdusios šiek tiek gaivesnio oro masės, temperatūra įdienojus kils iki 21-26 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį tankesni debesys plauks per rytinius rajonus, čia vietomis palis, nakties pradžioje gali sugriaudėti ir perkūnija, o keliaujant į vakarus debesys bus vis retesni, lietaus tikimybė mažės. Vėjas bus silpnas. Paryčiais oras atvės iki 12-17 laipsnių šilumos.

Pirmadienio dieną debesuotumas bus nepastovus, kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, trumpai palis, gali pagrūmoti perkūnija. Pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas. Diena bus giedresnė nei praėjusi ir į šalį vėl grįš šiltesnio oro masė, todėl temperatūra kils iki 24-29 laipsnių.

Antradienį aukšto slėgio sritis sustiprės, todėl debesys prasisklaidys, tik kai kur gali trumpai ir negausiai palyti. Naktį vėjas bus silpnas, o dieną papūs nestiprus rytų, pietryčių vėjas. Naktį vės iki 13-18 laipsnių, o dieną oras įkais iki 27-32 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi