Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 19

Orai.lt: debesys ir lietus dar nesitrauks

Artimiausiomis dienomis lietus iš Lietuvos nesitrauks – debesys ims sklaidytis tik sekmadienį, skelbia portalas orai.lt.
„Kauniečių piknikas“
Lietus / Evaldo Šemioto nuotr.

Iki sekmadienio Lietuvos orus lems ciklonas, lėtai slenkantis per Baltarusiją į rytus. Tęsis debesuoti, su lietumi orai. Sekmadienį, ciklonui nutolus į Rusiją, mus pasieks Vakarų Europoje išplitusio anticiklono rytinis pakraštys.

Ketvirtadienį Lietuvoje numatomi lietūs, Vidurio ir Vakarų Lietuvoje vietomis smarkūs. Vėjas bus nepastovios krypties, gana silpnas. Temperatūra daugelyje šalies rajonų numatoma apie 14-16, šiaurės rytuose apie 17-19 laipsnių, kai kur Žemaitijoje tik apie 13 laipsnių šilumos.

Lietus tęsis ir penktadienį. Tik jo intensyvumas dieną bus jau šiek tik mažesnis. O naktį  kai kuriuose pietiniuose rajonuose dar lis smarkiai. Vėjas pamažu įgaus pastovesnę šiaurės vakarų kryptį ir truputį sustiprės. Temperatūra naktį svyruos tarp 9–14 laipsnių šilumos, dieną kils nuo 13 iki 17, šiaurės rytuose iki 19 laipsnių šilumos.

Šeštadienį, ciklonui tolstant, palis dar daugelyje rajonų, daugiau rytinėje šalies pusėje. Debesys plonės, bet dar nesisklaidys. Pūs šiaurės vakarų vidutinis vėjas. Temperatūra naktį svyruos nuo 8 iki 13 laipsnių, dieną sieks nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį, artinantis anticiklonui iš vakarų, debesys daug kur prasisklaidys. Tik rytiniame pakraštyje jie dar dengs dangų, čia vis dar gali lynoti. Dieną debesims vėl sutirštėjus, jau daug kur silpnai palis. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vidutiniu greičiu. Temperatūra naktį pažemės iki 6-11 laipsnių, pajūryje svyruos apie 13 laipsnių šilumos, dieną sieks nuo 13 iki 17 laipsnių šilumos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas