Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 05

Orai.lt: gražesniais orais ilgiau pasimėgauti neteks

Sekmadienio rytą didesnėje šalies dalyje atrodys, kad laukia graži rudens diena – debesys bus reti, džiugins saulės spinduliai, nelis, vėjas bus nestiprus ir tik vietomis orai bus niūresni dėl tvyrančio rūko ar dangų dengiančių debesų. Deja, gražesniais orais ilgiau pasimėgauti neteks.
Ąžuolynas
Ąžuolynas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl iš pietų artėjančio žemo slėgio sūkurio jau prieš pietus debesuotumas didės, o popietę ir vakarop dangus visai apniuks ir didesnėje šalies dalyje pasirodys lietus, kol kas daugiausia negausus. Įdienojus šiek tiek stipriau papūs pietryčių vėjas, 6-11 m/s greičiu. Temperatūra pakils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį per šalį slinks žemo slėgio sūkurys. Naktis bus apniukusi, daugelyje rajonų numatomas ištisinio pobūdžio lietus, intensyviausiai ir ilgiausiai lis rytinėje šalies dalyje. Pietryčių vėjas aprims iki 5-10 m/s ir pamažu suksis iš pietų, pietvakarių. Kai kur susidarys rūkas. Temperatūra pažemės iki 4-9 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pirmadienio dieną žemo slėgio sūkurys nutols, bet iš vakarų atkeliaus nauja drėgmės pritvinkusių debesų zona. Diena bus debesuota, daugelyje rajonų protarpiais palis, gausiau ir dažniau lis vakariniuose rajonuose. Papūs stipresnis pietvakarių, vakarų vėjas, kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Sušils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Antradienį taip pat didesnėje šalies dalyje palis, tačiau daugiausia negausiai, tik vakariniuose rajonuose lis dažniau ir intensyviau. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas. Naktį vės iki 4-9, dieną vėl šils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas