Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 05 28

Orai.lt: išlydint pavasarį kaitra atslūgs

Savaitės pradžia Lietuvoje toliau dvelks karščiu, o stiprus aukšto atmosferos slėgio laukas išlaikys giedrius, ramius, vasara alsuojančius orus.
Karštis
Karštis / Vida Press nuotr.

Pirmadienį skaistaus saulės spindėjimo nesusilpnins vienur kitur dangaus skliaute pasirodęs nedidelis šviesių debesų lopas, pusiaudieniu temperatūra kils iki 26–29, o pavienėse pietvakarių Lietuvos vietovėse gali pasiekti ir 30 laipsnių. Jūros pakrantėje temperatūra sieks apie 25 laipsnius. Pūs nestiprus rytinių krypčių vėjas.

Antradienį tęsis giedri ir labai šilti orai. Nakties temperatūra svyruos tarp 12–17 laipsnių, dieną kils iki 27–31 laipsnio karščio. Dvelks jau daugiausia pietryčių vėjas.

Trečiadienį orų permainų dar nepasijus. Nakties temperatūra kaip ir anksčiau išliks apie 13–18 laipsnių, o dieną sieks 26–30 laipsnių.

Paskutinė gegužės diena atneš jau žymesnius temperatūros pokyčius. Ims pūsti šiaurės rytų vėjas, nešdamas vėsesnių orų bangą. Temperatūra šiaurinėje šalies pusėje jau kils tik iki 22–24, pietuose dar sieks 25 laipsnius. Deja, gaivinančio laukus lietaus greičiausiai nesulauksime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas