Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31

Orai.lt: kai kur toliau siautės perkūnija, Mokslo metų pradžią pasitiksime vėsesniais ir lietingais orais

Ketvirtadienį orai Lietuvoje jau numatomi kiek ramesni. Vis dar išliksime ciklono pietinėje dalyje, tad trumpalaikio lietaus neišvengsime didesnėje šalies dalyje. Vietomis jis dar bus gana smarkus, lydimas perkūnijos griausmo.
Tropinė liūtis skalauja Vilnių
Tropinė liūtis skalauja Vilnių / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pragiedrulių daug nesulauksime, saulė pro debesis pasirodys dažniausiai trumpam. Kiek daugiau giedresnio dangaus plotų atsiras tik vakarop. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių vėjas, bet perkūnijos metu vis dar gali pasitaikyti staigesnių gūsių iki 15–17 m/s. Į Lietuvą plūstanti vėsi oro masė jau neleis orui sušilti daugiau 18–23 laipsnių.

Penktadienio naktį prie Lietuvos artės kitas ciklonas, bet pragiedrulių bus kiek daugiau, o trumpi lietūs daugiausia numatomi tik vakarinėje šalies dalyje. Pietvakarių krypties vėjas išliks vidutinio stiprumo. Naktis jau bus daug gaivesnė, temperatūra pažemės iki 10–15 laipsnių.

Rugsėjo 1-ąją prireiks skėčių

Mokslo metų pradžios rytas Lietuvoje bus nevienodas. Vakarinėje šalies dalyje debesų bus daug, iš jų tarpais sulauksime lietaus, tad ten skėčiai tikrai pravers. Rytuose pirmoji dienos pusė numatoma geresnė, bus ir pragiedrulių, o lietus iki vidurdienio nenumatomas.

Vėliau trumpalaikiai lietūs iš vakarinių rajonų plis į visą šalį, vietomis vėl gali palyti smarkiai, sugriaudėti perkūnija. Stiprės pietvakarių vėjas, kurio gūsiai kai kur sieks 15–17 m/s. Temperatūra jau tikrai primins ne tik kalendorinio rudens pradžią, nes oras tesušils iki 15–20 laipsnių.

VIDEO: Po stipraus lietaus Jonavoje patvino gatvės
VIDEO: Audra užklupo Ukmergę: apsemtas kiemas, vanduo teka į rūsį
VIDEO: Kazlų Rūdos savivaldybėje škvalas išvertė medžius ir sodybos tvorą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas