Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 24

Orai.lt: Kalėdos bus žiemiškos

Penktadienį Lietuvos orus lems pietinė ciklono dalis, slinks šaltasis atmosferos frontas. Rytas išauš apniukęs, daug kur snyguriuos. Kiek intensyviau sniegas kris vakarinėje šalies pusėje. Pajūryje retkarčiais kris šlapdriba, taip pat yra silpnos lijundros formavimosi tikimybė. Įdienojus intensyvesnis sniegas išplis ir į pietrytinę šalies dalį. Šiaurės vakariniuose rajonuose jau kai kur sulauksime nedidelių pragiedrulių.
Šaligatviai žiemos metu Vilniuje
Šaligatviai žiemos metu Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pūs žvarbus vėjas – daugiausia pietų pietvakarių, antroje dienos pusėje pereinantis į šiaurės vakarų, šiaurės. Jam pakrypus iš šiaurės vakarų pajūryje galimi gūsiai iki 15-17 m/s. Daugelyje rajonų šviežiai iškritusį purų sniegą pustys. Aukščiausia dienos temperatūra daug kur išliks neigiama tarp 0-3 laipsnių šalčio, ir tik pajūryje ji bus silpnai teigiama.

Šv. Kalėdų naktį šaltasis atmosferos frontas iš Lietuvos trauksis, pirmoje nakties pusėje iš jo debesų pasnyguriuos šalies pietryčiuose. Nuo jūros užslinkę debesys sniego atneš ir į šiaurės vakarinius rajonus. Dažniau pragiedrėjus ir užslinkus šaltesnei oro masei temperatūra vėl kris sparčiau iki 8-13 laipsnių šalčio. Kiek švelniau, 3-5 laipsniai šalčio, numatoma pajūryje, bet čia vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas bus stipriausias, kartais siekiantis 15 m/s, tad bus žvarbiau.

Kalėdų rytas šalyje išauš baltas, vietomis matysis tekančios saulės spinduliai. Dieną vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus, vakarinėje šalies pusėje sulauksime vis pasirodančių sniegą nešančių debesų. Vakarinių krypčių vėjas bus stiprokas, pajūryje gūsiai laukiami iki 15-17 m/s, tad bus žvarbu, daug kur pažeme pustys. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 1-6 laipsnių šalčio, o pajūryje tarp 0-2 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį pasnigs didesnėje šalies dalyje, o dieną jau tik vietomis. Daugiausia vyraus nedidelis sniegas. Nakties metu sniegą daug kur pustys stiprokas vakarinių krypčių vėjas, kuris dieną pamažu rims. Temperatūra naktį kris iki 4-9, o dieną sieks 1-5 laipsnių šalčio. Švelnesnė, apie 0 laipsnių temperatūra išliks pajūryje.

Pirmadienį stiprės aukšto slėgio sritis. Naktį dar kai kur silpnai pasnigs, o dieną žymesnio sniego jau nebenumatoma. Vėjas aprims, vietomis nusidrieks rūkas, formuosis šerkšnas. Temperatūra naktį kris iki 8-13, kai kur 14-15 laipsnių šalčio, o dieną bus 4-9, pajūryje 1-3 laipsniai žemiau nulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas