Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 22

Sinoptikai atskleidžia, kokių orų galime tikėtis prieš šventinį savaitgalį

Ketvirtadienio dieną per šalį slinks šaltasis atmosferos frontas. Dangus bus nepastoviai debesuotas, kiek daugiau tankesnių debesų bus ties šalies rytiniais rajonais, o anksčiausiai jie ims sklaidytis šalies vakaruose, ten daugiau džiugins saulė.
Vilnių išprausė sinoptikų prognozuota liūtis
Vilnių išprausė sinoptikų prognozuota liūtis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Lietus Vasara Orai

Daugelį rajonų palaistys ir atgaivins trumpi lietūs, vietomis juos lydės perkūnija. Daugiausia lietaus klius Rytų Lietuvos rajonams. Vėjas keis kryptį ir suksis iš pietų, pietvakarių į vakarų, šiaurės vakarų, bus vidutinio stiprumo, o per perkūniją gūsiai sustiprės iki 14 m/sek. Įdienojus bus jau ne taip karšta ir daug kur termometro stulpeliai rodys 22–27, pajūryje – 19–21 laipsnį šilumos.

Penktadienio naktį danguje sklaidys debesys ir bus mažai debesuota. Lietaus jau nelaukiama. Kai kur, didesnė tikimybė Vakarų Lietuvoje, matomumą mažins rūkas. Vėjas išliks vakarinių krypčių, nebus stiprus. Naktį atvės iki 10–15 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną iš vakarų artinsis dar viena lietaus zona. Popietinėmis valandomis trumpo lietaus su perkūnija sulauksime vietomis, daugiausia vakariniuose ir pietiniuose rajonuose. Vakarinių krypčių vėjas bus nestiprus. Šilumos netrūks ir aukščiausia temperatūra sieks 23–28, pajūryje ir vėl liks vėsiau, ten šils iki 20–22 laipsnių šilumos.

Artėjant šventiniam savaitgaliui vėl sulauksime trumpo lietaus, kai kur jį lydės perkūnija ir bus jau ne taip karšta – temperatūra dienomis svyruos apie 20–25 laipsnius šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas