Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 06 02

Orai.lt: kasdien palaipsniui šils

Penktadienį orus vis dar lems tolstantis į rytus Atlanto ciklonas. Slėgis kils, pro debesis švysčios saulė. Lis jau mažiau, trumpi lietūs numatomi tik kai kuriose vietovėse, daugiausia Aukštaitijoje. Pūs stiprokas vakarų ir šiaurės vakarų vėjas, daug kur jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Numatomi vidutiniškai šilti orai, įdienojus temperatūra pakils iki 13–18 laipsnių.
Niūrus oras Vilniuje
Niūrus oras Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį orus mūsų šalyje lems aukštesnio slėgio laukas, artėjantis iš vakarų. Lietaus nenumatoma, dieną bus daugiau saulės. Naktį kai kur tvyros rūkas. Vėjas rims ir dieną orai turėtų būti ramūs. Naktis prognozuojama mažai debesuota ir šaltoka, temperatūra nukris iki 2–7 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje vietomis galimos net silpnos šalnos iki 0–2 laipsnių šalčio, tik Kuršių nerijoje bus šilčiau – 8–10 laipsnių šilumos. Dieną oras įšils iki 15–20 laipsnių.

Sekmadienio naktį išliks sausi ir ramūs orai. Dieną per daugelį rajonų praslinks lietaus debesys, vyraus trumpi lietūs, lietų vietomis lydės perkūnija ir gana gūsingas pietų, pietryčių vėjas. Naktis bus šiltesnė negu praėjusi, temperatūra svyruos tarp 7 ir 12 laipsnių, dieną, kaip ir šeštadienį, oras įšils iki 15–20 laipsnių, o pietiniuose rajonuose vietomis ir 23 laipsnių.

Pirmadienį lis mažiau, kai kur galima perkūnija. Orai dar šiek tiek atšils.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas