Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 27

Orai.lt: kovo 1-ąją grįš žiemiški orai

Trečiadienį orų charakteris Lietuvoje dar beveik nesikeis, pavasariška šiluma toliau tirpdys vietomis užsilikusio sniego ir ledo likučius. Diena bus debesuota, su pragiedruliais, gausesni krituliai neatkeliaus.
Žiemos peizažai Naujojoje Vilnioje
Žiemos peizažai Naujojoje Vilnioje / Boženos Mozyro nuotr.

Pamažu stiprės iš pietvakarių pasisukęs vėjas. Truputį didesni vėjo gūsiai kils šiauriniuose rajonuose jau antroje dienos pusėje. Pietiniuose rajonuose vėjas išliks gana ramus. Įdienojus temperatūra šalyje nebus vienoda. Žemaitijos šiaurėje, kur pasklis daugiau debesų, bei kraštiniuose rytiniuose rajonuose ji bus žemesnė ir svyruos apie 4-5 laipsnius šilumos. Pietvakarių Lietuvoje saulėti tarpsniai bus ilgesni tad ir daugiau šilumos, temperatūra kils iki 7-9 laipsnių .

Paskutinę žiemos dieną išliks dar palyginti šilti orai. Bus gana debesuota. Naktį daug kur drieksis žemi debesys, vietomis rūkas. Rytą gali pradėti lynoti. Tarpais nesmarkiai lynos ir dieną, o vakare, skverbiantis šaltesniam orui, šiauriniuose rajonuose jau pasirodys ir sniegas. Vidutinio stiprumo vėjas naktį pūs iš vakarų, o dieną jau pasisuks iš šiaurės vakarų, dienos pabaigoje gūsiai daug kur sustiprės iki 15-18 m/s. Naktį temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos, dieną oras dar šils iki 4-8 laipsnių šilumos.

Kovo 1-ąją į Lietuvą plūstelės šaltų orų banga iš šiaurės. Vietomis pasnigs. Naktį oras atšals iki 1-6 laipsnių šalčio, dieną daug kur irgi išsilaikys nedidelis šaltukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas