Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 03

Orai.lt: lietaus debesys lankysis rečiau

Ketvirtadienį orus pradės lemti aukštesnio slėgio laukas. Lietų nešantys ciklonai ir atmosferos frontai kuriam laikui pasitrauks.
Ruduo Labanoro girioje
Ruduo Labanoro girioje / Irmanto Gelūno / 15min nuotr.

Diena bus debesuota su pragiedruliais, tačiau pragiedrulių įvairioms Lietuvos vietovėms klius nevienodai. Labiausiai pasiseks vakariniams ir pietvakariniams rajonams, čia saulė pasirodys dažniausiai, tuo metu rytinius ir šiaurės rytinius rajonus dengs tankesni debesys, saulė džiugins retai, bus vietų kur saulė visai nepasirodys. Iš užsilikusių tankesnių debesų vietomis trumpai ir negausiai palis, didesnė lietaus tikimybė bus rytinėje šalies pusėje. Pūs nestiprūs vakarų vėjai, 4–9 m/s greičiu. Temperatūra įdienojus kils iki 9–13 laipsnių šilumos, šilčiausia bus šalies vakaruose ir pietvakariuose, vėsiausia – rytiniuose rajonuose.

Penktadienio nakties pradžioje debesys prasisklaidys, žymesnio lietaus jau nenumatoma. Debesims praretėjus, tai vienose, tai kitose vietovėse pradės formuotis rūkas, iki ryto jis išplis į daugelį rajonų. Dvelks nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šilumos, kai kur ir šiek tiek žemiau nulio laipsnių, o dirvos paviršiuje daug kur numatomos 0–5 laipsnių šalčio šalnos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Penktadienio dieną rūkai pakils ir sudarys vientisą pilkų debesų sluoksnį, tik popietę debesys vietomis suplonės, pasirodys saulė. Žymesnio lietaus būti neturėtų. Vėjas pradės pūsti iš pietryčių ir vis labiau stiprės, popietę vėjas jau bus apysmarkis. Temperatūra kils iki 7–11 laipsnių šilumos.

Šeštadienį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, naktis bus sausa, o dieną lietaus debesys pamažu plis į vakarinius rajonus. Naktį vės iki 2–7, dieną šils iki 6–11 laipsnių. Pūs stiprus ir žvarbus pietryčių vėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas