Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 28

Orai.lt: lietaus po truputį mažės, galime sulaukti perkūnijos griausmo

Penktadienį Lietuvoje didesnių orų pokyčių dar nenumatoma. Išaušus šviesiam rytui gana greitai į padangę ims kilti nauji kamuoliniai debesys. Iki pat vakaro vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Šiek tiek dažniau saulė džiugins tik vakarinio šalies pakraščio gyventojus. Daugelyje rajonų praslinks trumpi lietūs. Vietomis jie gali būti smarkūs, lydimi perkūnijos griausmo ir smarkesnių vėjo gūsių. Pūs vidutinio stiprumo, dažnai ir nestiprus vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vis tik per perkūniją jo gūsiai galimi iki 15-17 m/s. Temperatūra įdienojus daug kur kils iki 16-19, vietomis išliks 14-15 laipsnių šiluma.
Žydinti gamta Vytauto Šauklio kadruose
Žydinti gamta Vytauto Šauklio kadruose / Vytauto Šauklio nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Šeštadienio naktį dangus pernelyg nepragiedrės. Daugiau pragiedrulių bus tik vakariniuose šalies rajonuose. Likusioje šalies dalyje ir nakties metu sulauksime trumpo lietaus, labiausiai jis tikėtinas šiaurinėje šalies dalyje. Aprimus vėjui vietomis trumpam formuosis rūkas. Temperatūra žemės sparčiau iki 2-7 laipsnių šilumos ir tik kai kur išliks apie 9 laipsnius.

Šeštadienio dieną debesų bus gana nemažai. Didesnėje šalies dalyje trumpai palis. Vis tik lietaus kiekiai jau bus mažesni, tad diena daug kur numatoma sausesnė. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, šiaurės, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra kils nenoriai ir įdienojus sieks 14-18 laipsnių šilumos.

Sekmadienis laukiamas dar sausesnis. Naktį vietomis, didesnė tikimybė šalies pietuose, silpnai palis, o dienos metu žymesnio lietaus jau nenumatoma. Didesnis debesuotumas dar laikysis pietrytinėje šalies dalyje, o Šiaurės vakaruose pragiedruliai jau bus ilgesni. Vyraus naktį vidutinio stiprumo, dieną stiprokas šiaurinių krypčių vėjas. Temperatūra nakties metu pažemės iki 3-8, dieną sieks 14-19 laipsnių.

Pirmoji naujos savaitės diena taip pat bus maloni. Lietaus nenumatoma, dažnai matysime saulę. Kiek daugiau debesų laikysis tik rytinėje šalies dalyje. Temperatūra nakties metu išliks žema, tarp 3-8, o dieną jau kils kiek aukščiau iki 15-20 laipsnių šilumos.

Antradienį debesuotumas vėl kiek padidės, kai kur gali trumpai palyti. Temperatūra keisis menkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas