Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 17

Orai.lt: lietų keis pavasariška šiluma

Sekmadienį debesuotus, lietingus ir labai vėsius orus atnešęs žemo slėgio sūkurys pirmadienį atsitrauks, todėl debesys pamažu plonės, popietę daugelyje rajonų pro debesis pasirodys saulė. Lietaus bus ne daug ir ne visur, tik vietomis trumpai ir daugiausia negausiai palis. Pūs nestiprūs rytų vėjai, 4-9 m/s greičiu. Popietę debesims suplonėjus ir pasirodžius saulei temperatūra pakils iki 9-14 laipsnių šilumos, o pietrytiniuose rajonuose vietomis šils ir iki 15-16 laipsnių.
Permainingi pavasario orai
Permainingi pavasario orai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienio naktį debesys daug kur prasisklaidys, tik vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose debesys išliks tankesni, čia vietomis trumpai ir daugiausia negausiai palis. Pūs silpnas šiaurės rytų vėjas, 2-7 m/s greičiu. Temperatūra pažemės iki 3-8 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais palepins ir saulės spinduliai. Įdienojus ir po pietų formuosis pavieniai lietaus debesys, daugelyje rajonų nulis trumpalaikis ir daugiausia negausus lietus. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas sustiprės iki 7-12 m/s. Temperatūra įdienojus pakils iki 11-16 laipsnių šilumos.

Trečiadienį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, naktį dar didesnėje šalies dalyje, dieną jau tik vietomis palis, bet daugiausia trumpai ir negausiai. Dar labiau sustiprės šiaurės rytų, šiaurės vėjai, iki 8-13 m/s, dieną kai kur gūsiai sieks 15-17 m/sek. Naktį temperatūra pažemės iki 1-6 laipsnių šilumos, Žemaitijoje dirvos paviršiuje kai kur tikėtinos silpnos šalnos, dieną sušils iki 11-16 laipsnių.

Ketvirtadienį šiauriau sustiprės anticiklonas. Naktį debesys sparčiai sklaidysis, dangus giedrės, dieną debesys bus reti, dažnai džiugins saulės spinduliai. Lietaus tikimybė bus maža. Šiaurės rytų, šiaurės vėjai aprims. Naktį oras atvės iki 2-7 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje kai kur tikėtinos šalnos, dieną šils iki 13-18 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt

Penktadienį orus lems aukšto slėgio sritis, todėl naktį vyraus mažai debesuoti orai, dieną debesuotumas bus nepastovus. Lietaus nenumatoma. Vėjas dar labiau nurims ir daugiausia pūs iš šiaurės. Naktį vės iki 1-6 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje daug kur tikėtinos silpnos šalnos, dieną sušils iki 13-18 laipsnių.

Pagal dabartinius duomenis savaitgalį vyraus sausi ir pavasariškai šilti orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas