Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 08

Orai.lt: lietų keis šlapdriba

Antradienį iš Pietų Europos Lietuvos link pasuks ciklonas ir jo centras slinks per mūsų šalį. Sulauksime kritulių, daugiausia lietaus.
Šlapdriba
Šlapdriba / „Scanpix“/AP nuotr.

Tačiau yra tikimybė, kad lietų kai kur pakeis šlapdriba. Vietomis krituliai bus smarkūs. Taip pat kai kur tvyros rūkas. Vėjas labai dažnai keis kryptį ir pūs 7-12 m/s greičiu. Aukščiausia temperatūra pasieks 2-7 laipsnius šilumos.

Trečiadienį ciklonas keliaus į šiaurines platumas. Krituliai jau kris ne taip intensyviai. Tik naktį mišrių kritulių dar galima tikėtis daugelyje šalies vietovių. Dieną jau žymesnių kritulių nenumatoma. Besikeičiančios krypties vėjas nurims iki 4-9 m/s. Naktį jau sulauksime truputį šaltesnių orų. Bus nuo 2 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Pašalus vietomis atsiras plikledis. Bet dieną žada dažniau pasirodyti saulė ir orą sušildyti iki 3-8 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį per Lietuvą nutįs aukšto atmosferos slėgio juosta. Žymesni krituliai neiškris. Tačiau nakties temperatūra bus dar žemesnė. Jau daug kur pašals iki 0-4 laipsnių šalčio. Bet dieną sugrįš 3-8 laipsnių šiluma.

Panašūs orai išliks ir savaitgalį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas