Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 15

Orai.lt: lietus ir šlapios snaigės trauksis

Sekmadienio dieną kritulių jau bus mažiau nei naktį. Anksčiausiai, dar dienos pradžioje, jie pasitrauks iš pietvakarinių šalies rajonų, ilgiau užsitęs šiaurės rytinėje šalies pusėje. Daugiausia lynos, su lietumi šiauriniuose šalies rajonuose maišysis ir šlapios snaigės.
Šviesos trūkumas kas penktam lietuviui turi skaudžių pasekmių
Lietus / 123RF.com nuotr.

Popietę kraštiniuose pietiniuose rajonuose debesys gali trumpam prasisklaidyti, tačiau didesnėje šalies dalyje net ir krituliams pasitraukus išliks debesuota. Pietvakarių vėjas pūs apysmarkiai, pajūryje jo gūsiai sieks iki 15-17 m/s. Įdienojus temperatūra numatoma apie 2-4, o pajūryje iki 6 laipsnių šilumos.

Po trumpos kritulių pertraukos vėlų sekmadienio vakarą iš pietvakarių vėl ims skverbtis drėgnų orų masyvas, su lietumi ir šlapdribomis.

Pirmadienio naktį smarkaus pietvakarių vėjo genami krituliai, ilgai neužtrukdami, praslinks per visą šalį. Vėjo gūsiai šiauriniuose, vakariniuose rajonuose sustiprės iki 15-20 m/s, o pajūryje kils audra iki 22-23 m/s. Temperatūra per naktį mažai keisis ir svyruos apie 1- 3, pajūryje apie 5 laipsnius šilumos.

Pirmadienio dieną didesnėje šalies dalyje kritulių jau neturėtų būti, išskyrus kraštinius šiaurinius rajonus. Debesys nebeištisai dengs dangų, daug kur pasirodys saulė. Pietvakarių vėjas pamažu ims rimti. Temperatūra kils iki 3-7 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas