Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 11

Orai.lt: lietus netrukus pasitrauks – palepins sausesni orai

Penktadienį debesų juosta slinks palei rytinį Lietuvos pakraštį į šiaurės rytus. Ją lydės lietus, intensyviau lis pietrytinėje šalies pusėje, vakariniuose rajonuose lis visai nedaug ir tik vietomis.
Lietus
Lietus / 123rf.com nuotr.

Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš šiaurės rytų. Temperatūra įdienojus pakils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Šeštadienį iš vakarų artės galingas anticiklonas. Slėgis pamažu kils. Naktį pietiniuose ir rytiniuose rajonuose dar numatomi krituliai, daugiausia lietaus pavidalu. Dieną šalies vakaruose atsiras pragiedrulių, lietaus tikimybė čia bus minimali. Rytiniuose regionuose debesų kaupsis daugiau ir dar gali iškristi vienas kitas lašas lietaus. Vėjas ir toliau pūs iš šiaurės rytų, 4–9 m/s greičiu. Temperatūra naktį pasiskirstys tarp 3 laipsnių šilumos ir 2 laipsnių šalčio, tad rytą kai kur formuosis plikledis. Dieną oras šils iki 4-7 laipsnių šilumos.

Sekmadienį mūsų orus lems virš Danijos ir Pietų Skandinavijos besisukantis anticiklonas. Nusistovės ramūs, debesuoti su pragiedruliais, be kritulių orai. Naktį pašals iki 0–4 laipsnių šalčio, dieną termometrai vėl rodys nuo 4 iki 7 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktis išliks sausa ir šaltoka, temperatūra kris iki 1-5 laipsnių šalčio. Dieną šalia Lietuvos praslinks nedidelis ciklonas, kuris dangų užklos tankiais debesimis ir į daugelį rajonų atneš kritulių. Temperatūra svyruos apie 5 laipsnius šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas