Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 09

Orai.lt: lietus retkarčiais maišysis su šlapdriba ir sniegu

Šeštadienį orus ir toliau lems šiauriau Lietuvos esantis ciklonas. Vyraus debesuotas su pragiedruliais dangus. Kiek mažiau pragiedrulių ir labiau vientisas debesų masyvas laukiamas pietrytiniuose rajonuose. Daug kur formuosis trumpalaikių, daugiausia negausių kritulių nešini debesys. Daugiausia kris negausus lietus kuris retkarčiais maišysis su šlapdriba ar sniego kruopom. Išliks stiprokas pietvakarių, vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s. Aukščiausia temperatūra įdienojus šalyje kils iki 5-10 laipsnių šilumos.
Kaune sniego beveik nebeliko
Kaunas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Sekmadienio naktį debesų mažės, trumpų kritulių sulauksime tik vietomis, didesnė tikimybė šiaurės vakarinėje šalies pusėje. Pietvakarių, vakarų vėjas daug kur aprims, bet Žemaitijoje, su kritulių debesimis retkarčiais, dar bus gūsingesnis. Žemiausia temperatūra šalyje pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos. Vietomis ant kelių ir šaligatvių susidarys plikledis.

VIDEO: Bernardinų kapinese pražydo pavasarinės gėlės – nuo mėlynumo ir tankaus žiedų kilimo raibsta akys

Sekmadienio dieną situacija keisis menkai. Debesuotumas vėl padidės, daugelyje rajonų sulauksime trumpalaikių ir negausių kritulių. Kaip ir šeštadienį vyraus nedidelis lietus su retkarčiais pasirodančiomis šlapiomis snaigėmis. Pietvakarių vėjo gūsiai vėl kai kur sieks 15-17 m/s. Temperatūra didesnių pokyčių nežada ir nekils aukščiau 5-10 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį žymesnių kritulių jau nenumatoma, daug kur dangus pragiedrės. Dienos metu trumpi ir negausūs krituliai vėl laukiami didesnėje šalies dalyje. Pietvakarių, vakarų vėjas bus vidutinio stiprumo, kiek gūsingesnis laukiamas užslinkus kritulių debesims ir pajūryje. Temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, o dieną laukiama 6-11 laipsnių šiluma.

VIDEO: Savaitgalio orų prognozė: nepamirškite skėčio – sulauksime lietaus, o kai kur ir šlapdribos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas