Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 22

Orai.lt: Lietuvą merks lietūs

Lietingi orai mūsų vis dar nepalieka. Savaitgalį Lietuvą vėl merks lietūs, vietomis lis smarkiai.
Lietaus gaivinamas Vilnius ir jo gamta
Lietaus gaivinamas Vilnius ir jo gamta / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienio pirmoje dienos pusėje bus debesuota su pragiedruliais. Daug kur nulis trumpas lietus. Kai kur sugriaudės perkūnija. Antroje dienos pusėje dangų jau storiau uždengs debesys, pliūptelės smarkesni ilgiau trunkantys lietūs. Daugiausia vandens kaupiantys debesys atslinks vakare į pietinius šalies rajonus. Įdienojus bus vidutiniškai šilta. Temperatūra daug kur sieks 16-19 laipsnių, prie jūros bus apie 15 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, pietų vėjas.

Sekmadienio naktį įsilis dar smarkiau. Smarkiausi lietūs apims šiaurinius, rytinius šalies rajonus. Lietus daug kur užsitęs iki vėlyvo ryto. Iš pietinių rajonų antroje nakties pusėje lietus jau pradės trauktis. Žemiausia nakties temperatūra bus nuo 6 iki 11 laipsnių. Vėjas gana ramiai pūs iš pietvakarių.

Sekminių dieną, pasitraukus ištisinio lietaus zonai, dėl didelio atmosferos nepastovumo bus palankios sąlygos augti lietaus kamuoliniams debesims. Visoje šalyje nulis smarkoki lietūs, daug kur griaudės perkūnija. Pūs gūsingas pietvakarių, vakarų vėjas. Temperatūra svyruos apie 15-17 laipsnių, o Žemaitijoje tik apie 13-14 laipsnių šilumos.

Naują savaitę pradėsime sausesniais orai. Pirmadienį trumpai negausiai palis tik kur ne kur. Temperatūra naktį bus 4–9, dieną 15–19 laipsnių.

Antradienio dieną vėl sulauksime stiproko lietaus, bus keliais laipsniais šilčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas