Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 12

Orai.lt: naują savaitę atsiras lietaus tikimybė

Pirmadienio dieną link Lietuvos slinks žemo atmosferos sūkurio debesys. Šalyje įsivyraus nepastovus debesuotumas, vakariniuose rajonuose debesų bus nedaug, o šalies rytuose dangstys tankesni debesys.
Vilnių išprausė sinoptikų prognozuota liūtis
Vilnių išprausė sinoptikų prognozuota liūtis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Lietus Vasara Orai

Vakare ties pietrytiniu šalies pakraščiu kai kur yra trumpo lietaus tikimybė. Vėjas ir toliau pūs iš šiaurės rytų, rytų, bus smarkokas. Įdienojus lepins maloni vasariška temperatūra ir šils iki 2126 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį slenkant tankesniems debesims vietomis ties Pietų Lietuvos rajonais kai kur trumpai ir negausiai palis. Šiaurės rytų vėjas nurims iki nesmarkaus. Naktį oras vės ne taip sparčiai ir bus apie 813 šilumos.

Antradienio dieną lietaus tikimybė vėl bus menka ir žymesnio lietaus nesulauksime. Šiaurės rytų, rytų krypties vėjas pūs vidutiniu stiprumu. Dieną temperatūra svyruos tarp 2126 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį kai kur, didžiausia tikimybė ties pietiniais rajonais, trumpai ir negausiai palis. Vėjas liks šiaurės rytų, rytų, bus nestiprus. Naktis bus dar šiltesnė ir atvės iki 914 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną iš pietų atslinks pavieniai lietaus debesys. Vietomis sulauksime trumpo, nedidelio lietaus, didžiausia jo tikimybė vėl bus ties Pietų Lietuvos rajonais. Vėjas krypties nekeis, bus vidutinio stiprumo. Aukščiausia temperatūra svyruos tarp 2126 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį plūstelės didesnė šiluma, o kartu su ja ir lietaus debesys. Tiek naktį, tiek dieną vietomis trumpai palis. Dieną su aktyvesnių debesų juosta kai kur sugriaudės perkūnija. Vėjas bus besikeičiančios krypties, naktį nestiprus, dieną vidutinio stiprumo. Naktį atvės iki 1116, dieną sparčiai šils iki 2429 laipsnių šilumos.

Penktadienį orų situacija išlieka panaši. Vietomis gaivins trumpas lietus, jį lydės perkūnija. Vėjas nesikeis, naktį nestiprus, dieną 510 m/sek. Naktis bus šilta, apie 1217 laipsnių šilumos, o dieną įkais iki 2530 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose liks keliais laipsniais vėsiau.

Pagal dabartinius duomenis savaitgalį bus karšta, o vietomis atgaivins trumpo lietaus debesys kartu su perkūnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas