Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: Naują savaitę lietaus nepritrūks

Pirmadienį Lietuvos link priartėjęs žemo slėgio sūkurys atneš gaivesnę ir drėgnesnę dieną. Dangus bus nepastoviai debesuotas dėl vis praplaukiančių tankesnių lietaus debesų. Didesnėje šalies dalyje numatomas lietus, vietomis palis smarkiai ir su perkūnija.
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje / Patricija Adamovič / BNS

Pūs nestiprus nepastovių krypčių vėjas ir tik perkūnijos metu kai kur gūsiai sustiprės iki 13 m/s. Įdienojus temperatūra sušils iki 20–25 laipsnių šilumos.

Artimiausią antradienio naktį ciklonas pamažu ims trauktis. Debesys danguje sparčiai sklaidysis, o palyti turėtų tik kai kur, didesnė tikimybė Rytų Lietuvoje. Kai kur matomumą mažins susidaręs rūkas. Vėjas bus silpnas. Temperatūra ramią naktį pažemės iki 11–16 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Antradienio dieną vėl ims sparčiau formuotis trumpo lietaus debesys. Daug kur prognozuojamas trumpas lietus, kai kur sugriaudės pavienės perkūnijos. Vėjas pasisuks iš šiaurės, šiaurės vakarų, bus nestiprus. Temperatūra liks vasariška ir pakils iki 21–26 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį sustiprėjus aukštesnio slėgio sričiai lietaus jau nesulauksime. Vėjui nurimus iki visiškai silpno kai kur tvyros rūkas. Temperatūra kris iki 11–16 laipsnių.

Trečiadienio dieną vėl išaugs lietaus tikimybė. Vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose rajonuose, trumpai palis. Šiaurės vakarų vėjas išliks nestiprus. Temperatūra kils sparčiau ir sušils iki 22–27 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį orai išliks labai panašūs. Naktis bus sausesnė ir ramesnė, o dieną daug kur sulauksime trumpo lietaus, kai kur su perkūnija. Naktį vietomis matomumą mažins rūkas. Vėjas dieną suksis iš pietvakarių, vakarų, 6–11 m/s. Temperatūra keisis menkai ir naktį atvės iki 11–16, dieną šils iki 23–28 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktis taip pat numatoma sausa, o dieną vietomis aplankys trumpo lietaus debesys. Pietvakarių, vakarų vėjas naktį pūs vidutiniu stiprumu, o dieną bus juntamas ir sustiprės iki 8–13 m/s.

Pagal dabartinius duomenis ateinantis savaitgalis bus panašūs – netruks nei trumpo lietaus, nei vasariškos šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?