Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: nauja savaitė pasižymės įvairove

Praėjusią naktį į didesnę šalies dalį lietaus atnešusi žemo slėgio sritis, pirmadienį trauksis į rytus. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais pasirodys saulė. Trumpalaikis lietus pasirodys tik vietomis, daugiausia rytinėje šalies dalyje, kai kur pažaibuos ir pagriaudės.
Karšta šeštadienio popietė Vilniuje
Vasara / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Papūs gaivesnis vakarų, šiaurės vakarų vėjas, įdienojus jis dar ir šiek tiek sustiprės, kai kur gūsiai gali siekti 15 m/s. Dėl tankesnių debesų ir atplūdusios šiek tiek gaivesnio oro masės temperatūra nekils aukščiau 22–27 laipsnių.

Antradienio naktį iš vakarų stiprės aukšto slėgio sritis. Debesys prasisklaidys, atsivers daug giedro dangaus plotų, lietaus būti jau neturėtų. Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš šiaurės. Vietomis nusidrieks rūkas. Naktis bus gaivi, temperatūra pažemės iki 9–14 laipsnių, tik Kuršių nerijoje ir kai kur pietiniuose rajonuose laikysis 15–17 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Antradienio dieną mūsų šalies orus lems anticiklonas. Debesuotumas bus nepastovus, lietaus nenumatoma. Pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas. Diena bus vasariškai šilta, popietę oras įšils iki 22–27, pietiniuose rajonuose kai kur – ir 28 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį anticiklonas trauksis, bet orai dar smarkiai nesikeis. Vyraus mažai debesuotas dangus, lyti neturėtų. Silpnas vėjas ims suktis iš pietryčių, pietų. Temperatūra pažemės iki 12–17, Kuršių nerijoje – 18–19 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną iš vakarų artės aktyvus šaltasis atmosferos frontas. Iki pietų dažnai švies saulė, debesys bus reti, lietaus dar nenumatoma, bet vėliau, pradedant vakariniais rajonais, debesuotumas didės, į šalį plis lietus. Didesnėje šalies dalyje daugiau ar mažiau pažaibuos ir pagriaudės, vietomis lis smarkiai, pasitaikys stipresnių vėjo gūsių. Lyjant silpnesnį ir šiltesnį pietryčių, pietų vėją keis gaivesnis ir stipresnis vakaris. Prieš lietų į šalį plūstelės šilto oro masė, temperatūra suspės pakilti iki 24–29 laipsnių, bet prasidėjus lietui orai atvės.

Ketvirtadienio naktį trumpai palis didesnėje šalies dalyje, daugiausia rytiniuose ir vakariniuose rajonuose, kai kur gali sugriaudėti perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas daugiausia pūs iš vakarų. Temperatūra pažemės iki 11–16 laipsnių.

Ketvirtadienio dieną didesnėje šalies dalyje trumpai palis, pūs stiprokas ir vėsokas vakarų vėjas. Dėl šalį užplūdusios vėsaus oro masės šils tik iki 18–23 laipsnių.

Penktadienį turėtų sugrįžti giedresni, sausesni ir šiltesni orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?