Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: naują savaitę plūstels šiluma

Pirmadienį Lietuva atsidurs tarp dviejų slėgio centrų: tolstančio ciklono rytuose ir stiprėjančio aukštesnio slėgio lauko vakaruose. Diena bus debesuota su pragiedruliais, daugiausia saulės sulauks vakariniai bei šiauriniai šalies rajonai. Kai kur Rytų Lietuvoje truputį palis.
Ruduo
Ruduo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pūs besikeičiančios krypties nestiprus vėjas. Įdienojus temperatūra bus visai neaukšta – sušils tik iki 8–13 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį sausesnius orus lems anticiklonas. Kai kur matomumą mažins rūkas. Pūs visiškai silpnas vėjas. Prasisklaidžius debesims temperatūra sparčiai kris ir daug kur bus apie 1–6, Kuršių nerijoje – 8 laipsnius šilumos. Daugelyje rajonų sulauksime ir šalnų iki 5 laipsnių šalčio.

Antradienio dieną debesuotumas ims didėti, tačiau saulė pro tankesnius debesis pasirodys gana dažnai. Lietaus nenumatoma. Vėjas sustiprės iki vidutinio, įsivyraus pietryčių krypties. Temperatūra jau bus malonesnė ir sieks 12–17 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienį orai ims keistis dėl iš vakarų artėjančio ciklono. Naktį kai kur, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, dieną daug kur praslinks trumpo lietaus debesys. Pietryčių, pietų vėjas bus apysmarkis ir sieks 8–13 m/s. Naktis gerokai šiltesnė ir temperatūra kris iki 5–10, dieną sušils iki malonios 14–19 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktis ir toliau daug kur numatoma lietinga, tačiau dieną lietaus debesys prasisklaidys ir žymesnio lietaus nenumatoma. Pūs ir toliau stiprokas pietryčių vėjas, iki 8–13 m/s. Naktį vės iki 9–14, dieną ir toliau lepins 15–20 laipsnių šiluma.

Penktadienį šalį pasieks naujas ciklonas ir dar viena lietaus porcija. Naktį vietomis truputį palis, dieną daug kur numatomas lietus. Pietinių krypčių vėjas visą parą liks apysmarkis, 8–13 m/s. Naktis išliks labai šilta, apie 10–15 laipsnių, dieną taip pat šilumos netrūks ir temperatūra svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos.

Pagal dabartinius duomenis savaitgalį įsitvirtinusi aukštesnio slėgio sistema padovanos sausesnį ir ramesnį savaitgalį, tačiau temperatūra jau vėl labiau primins rudenį ir bus vėsiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas