Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 23

Orai.lt: orų sąlygos – sudėtingos, per šventes sulauksime kritulių

Prieškalėdiniu ir Kalėdų laikotarpiu į Lietuvą slinks dažnos gana intensyvių kritulių bangos. Bus lietaus, bus ir sniego, šventiškai papuošiančio Kalėdų metą.
Lengva sniego paklotė apdengė Neries regioninį parką
Lengva sniego paklotė apdengė Neries regioninį parką / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienio naktį Rytų Lietuvoje iškritusį sniegą dieną greitai tirpdys plūstelėjusi šiluma. Temperatūra sieks nuo 3-4 laipsnių kraštiniuose rytiniuose rajonuose iki 5-6 laipsnių šilumos didesnėje šalies dalyje šalies dalyje, o pajūryje iki 7 laipsnių. Gausesni krituliai iš Lietuvos jau pasitrauks, tik tarpais truputį lynos. Vakarinėje šalies pusėje debesys bus plonesni, kai kur gali pasimatyti ir properšų. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų, popiete pamažu krypdamas iš pietvakarių.

Ketvirtadienio didesnę nakties dalį Lietuvoje žymesnių kritulių nenumatoma. Dangų dengs jau kiek plonesni, su properšomis debesys. Tykiai pūs iš pietų pasisukęs vėjas. Temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Šiauriniuose, rytiniuose rajonuose kai kur susidarys plikledis. Tačiau paryčiais pietvakarinius rajonus pasieks vėl atkeliaujantys gana intensyvūs krituliai – sniegas ir lietus.

Dieną krituliai pasklis po visą šalį, šiauriniuose rajonuose daugiausia snigs, vietomis net smarkiai, pietiniuose – vyraus lietus. Kontrastinga bus ir temperatūra, šiaurinėje šalies pusėje svyruos apie 0-1 laipsnį šilumos, pietinėje gali pasiekti 3-6 laipsnius šilumos. Vėjas bus besikeičiančios krypties, nestiprus.

Kalėdų naktį patekančios žvaigždės greičiausiai neišvysime. Sniegą jau beveik visoje Lietuvoje žers stori debesys. Vėjas pradės pūsti iš šiaurės, šiaurės vakarų, vis smarkiau, nešdamas šaltesnį orą. Temperatūra rytą nukris iki 0-2 laipsnių šalčio, susidarys plikledis,

Šventinė diena bus šviesesnė, su pragiedrulis. Tarpais trumpai, nesmarkiai pasnigs pasnigs. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vidutinio stiprumo. Temperatūra dieną sieks nuo 0 iki 1–3 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas