Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 21

Orai.lt: pavasaris Lietuvoje įsitvirtina nenoriai

Pirmadienį, nors atmosferos slėgis po truputį kris, bet anticiklonas dar neužleis savo pozicijų. Orai išliks sausi. Tik antroje dienos pusėje Vakarų Lietuvoje saulę dažniau slėps debesys. Naktį dvelks silpnas vėjas, o dieną jis papūs iš pietryčių 5-10 m/s greičiu. Naktį į pirmadienį oras suskubs vėsti.
Laisvės alėja Kaune
Laisvės alėja Kaune / Alfredo Pliadžio/15min.lt nuotr.

Pirmadienio rytą saulei tekant daug kur temperatūra pažemės iki 0-3 laipsnių šalčio, tik vietomis išliks vienas kitas laipsnis šilumos. Įdienojus oras sušils iki 12-17, Kuršių  nerijoje temperatūra svyruos apie 10 laipsnių šilumos.

Antradienį prie Lietuvos priartės Atlanto ciklonas. Naktį pradės lynoti prie jūros ir Žemaitijoje. Dieną lietus išplis beveik po visą šalį. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių vėjas. Naktis, kadangi bus debesuota, todėl ir šiltesnė –  1-6 laipsniai šilumos. Tačiau dieną teks džiaugtis sulaukus 10-15 laipsnių.

Trečiadienio naktį taip pat daug kur palis ir išliks 1-6 laipsnių šiluma. Dieną nors žymesnio lietaus nenumatoma, tačiau šilumos nedaug – 9-14, pajūryje 6-8 laipsniai. Pietvakarių, vakarų vėjas vietomis pasieks 15-17 m/s.

Ketvirtadienį taip pat neišvengsime lietaus, bei gūsingo vėjo.  Tik šis vėjas atneš truputį šiltesnį orą. Naktį temperatūra pasvyravusi tarp 3-8, dieną stengsis pasiketi 10-15, tik pajūryje 7-9 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį žymesnis lietus mažai tikėtinas. Jis įsismagins dieną. Vėjas nurims. Naktį debesų liks mažiau. Todėl ir temperatūra žemesnė. Orui vėstant ji svyruos apie 0. Dieną saulę paslėps debesys, todėl temperatūrai pasiseks pasiekti vos 8-13, Suvalkijoje ir Dzūkijoje 15-17 laipsnių šilumos.

Savaitgalį iš Pietvakarių Europos Baltijos šalių link mėgins prasibrauti žemo atmosferos slėgio sūkurys. Jis atneš šiltesnius orus, tačiau lietūs darysis įkyresni ir smarkesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas