Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 27

Orai.lt: penktadienį džiugins šiluma, bet savaitgalis – lietingas

Penktadienį lietaus tikimybė išliks maža. Saulės ir šilumos mėgėjai tikrai nenusivils. Debesų daugės tik link vakaro prie jūros ir Žemaitijoje.
Ruduo
Ruduo / 123RF.com nuotr.

Termometrai įdienojus daug kur rodys apie 16-18 laipsnių, o šilčiausia bus Tauragės ir Marijampolės apskrityse, kai kur net 19-20 laipsnių. Pietryčių vėjas išliks nestiprus.

Šeštadienį orai keisis, prie Lietuvos prisiartins ciklonas iš vakarų. Atmosferos frontas su lietumi ims slinkti jau naktį. Iki ryto gausiausiai prilis pietvakarinėje šalies pusėje, o rytiniuose rajonuose kai kur išliks sausa. Šalies šiaurės rytuose vietomis vis dar kils silpnų šalnų pavojus dirvos paviršiuje. Kitur šalyje bus gerokai šilčiau, temperatūra pasiskirstys tarp 6 ir 11 laipsnių. Šeštadienio diena drėgna bus visoje šalyje, antroje dienos pusėje pertraukos tarp lietaus didės. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas. Šią dieną prireiks ne tik skėčių, bet ir šiltesnių drabužių nei pastarosiomis dienomis, nes temperatūra kils iki 11-16 laipsnių.

Sekmadienio naktį lietaus debesys sklaidysis, tačiau pirmoje nakties pusėje trumpi lietūs numatomi dar daugelyje rajonų. Temperatūra kris iki 8-13 laipsnių. Dieną debesuotumas vėl didės, po pietų atslinks nauja lietaus zona. Daugiausiai lietaus klius šiauriniams ir vakariniams rajonams. Oras šią dieną sušils iki 13-17 laipsnių, šilčiausia bus Dzūkijoje.

Žemo slėgio sūkurys lietaus negailės ir pirmadienį. Prie jūros pūs gūsingas pietvakarių vėjas. Šiluma išliks labai panaši.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas