Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 06 07

Orai.lt: per karščius gaivins trumpos liūtys, kai kur gali kilti škvalas

Lietuvoje tęsiasi labai šilti, bet kartu ir neramūs orai. Popietę daug kur kils į dangų kamuoliniai debesys su trumpomis liūtimis, perkūnijomis, ar net škvalu.
Rekordiniais karščiais džiaugiasi vilniečiai
Rekordiniais karščiais džiaugiasi vilniečiai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Orai.lt Orai

Penktadienio bei šeštadienio dienomis įšilus orui bus palanku augti kamuoliniams perkūnijos debesims. Daug kur nulis trumpi lietūs, vietomis gana smarkūs, kitur, dėl trumpalaikio šių debesų gyvavimo, teiškris vos keletas lašų.

Penktadienio dieną pūs stiprokas pietryčių vėjas, o išaugus galingesniam audros debesiui vietomis gali kilti ir škvalas siekiantis 15-20 m/s. Karščiausia diena numatoma šiaurės rytiniame šalies pakraštyje iki 30–31 laipsnio karščio. Didesnėje šalies dalyje aukščiausia dienos temperatūra svyruos apie 27–29 laipsnius šilumos. Praslinkus lietui temperatūra nukris bent 4–5 laipsniais.

Šeštadienio nakties pradžioje dar kur ne kur užsitęs trumpas lietus su perkūnija, bet vėliau debesys greitai sklaidysis, naktį temperatūra nenukris žemiau 15–20 laipsnių šilumos. Vėjas nurims.

Dieną vėl pasikartos tas pats scenarijus, įdienojus kils perkūnijos debesys, su trumpomis liūtimis, kai kur pūstelės stiprūs vėjo gūsiai. Temperatūra kils iki 26–31 laipsnio, bet jau antroje dienos pusėje vakariniame šalies pakraštyje atsisuks vėsesnis vakarų vėjas. Temperatūra pajūryje vakarėjant pažemės iki 21–23 laipsnių.

Sekmadienio naktį, besiskverbiant gaivesniam orui, debesys nesisklaidys, daug kur prasitęs ar naujai kils trumpi lietūs, lydimi perkūnijos. Temperatūra paryčiais vakariniuose rajonuose pažemės iki 12–15 laipsnių, rytuose dar išliks apie 16–19 laipsnių šilumos. Vėjas jau visoje šalyje pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų.

Sekminių dieną Lietuvoje numatomi jau gaivesni orai. Pirmoje dienos pusėje rytiniuose rajonuose dar gali lynoti, vėliau, kaip ir šalies vakaruose, debesys išsisklaidys. Ramiau pūs šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra sieks 21–26 laipsnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas