Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 29

Orai.lt:  po karštų orų – perkūnijos

Pirmadienį, rugpjūčio 29-os dieną, iš vakarų priartės žemo atmosferos slėgio sūkurys. Per Lietuvą praslinks gana plati debesų juosta.
Perkūnija su žaibais
Perkūnija su žaibais / 123RF nuotr.

Popietę ir vakare kils trumpos liūtys, griaudės perkūnijos, jų metu vietomis galimas škvalas. Oras daug kur įkais iki 25–28 laipsnių, o Dzūkijoje bei Aukštaitijoje kai kur gali būti ir dar šiek tiek karščiau, tik Vakarų Lietuvoje vietomis bus keliais laipsniais vėsiau. Kaitrą truputį lengvins stiprokas pietų, pietvakarių vėjas.

Antradienį slenkantis per Centrinę Baltiją minėtas ciklonas tebelems orus mūsų šalyje. Naktį vietomis, dieną vėl daug kur trumpai palis. Kai kuriose vietovėse sugriaudės perkūnija. Labai šilta oro masė, kuri pastaruoju metu vyravo virš Lietuvos, pasitrauks į rytus, o vietoj jos į mūsų valstybę pradės veržtis jau gerokai vėsesnis vidutinių platumų oras. Naktis bus debesuota ir dar gana šilta – 12–17 laipsnių, dieną vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų ir aukščiausia temperatūra pasies tik 17–21 laipsnį.

Trečiadienį slėgis kils, debesys sklaidysis, lietaus tikimybė maža. Vėjas aprims. Naktį ir rytą vietomis tvyros rūkas. Paryčiais atvės iki 9–14 laipsnių, tik prie jūros bus kiek šilčiau. Dieną pasirodys saulė ir temperatūra pakils iki 19–23 laipsnių.

Ketvirtadienį, rugsėjo 1-ą, numatomi sausi, ramūs, gana saulėti ir dar šiltesni orai. Temperatūra naktį pažemės iki 10–15 laipsnių, dieną oras sušils iki 20–24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas