Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 10

Orai.lt: po sausesnės dienos sugrįš lietūs

Šiandien orus lems nykstantis aukštesnio slėgio laukas, todėl dažnai džiugins saulės spinduliai, tankesni debesys užslinks tik kartais, dažniau po pietų.
Lietus
Lietus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įdienojus ir po pietų vietomis ims kauptis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys, iš kurių nušniokš trumpalaikis lietus, kai kur su perkūnija ir stipresniais vėjo gūsiais. Didžiausia lietaus tikimybė bus vakarinėje šalies dalyje, bet vienas kitas lietaus debesis susidarys ir kitose šalies vietovėse.

Diena bus vasariškai šilta, temperatūra kils iki 22-26 laipsnių. Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš pietų.

Trečiadienį iš vakarų atkeliaus žemo slėgio sūkurys. Jau naktį iš vakarų ims plaukti tankūs drėgmės pritvinkę debesys, kurie iki ryto trumpo lietaus, vietomis su perkūnija, atneš į daugelį rajonų. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, nestiprus, tik per perkūniją jis gali papūsti stipriau. Temperatūra nekris žemiau 11-16 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienio dieną žemo slėgio laukas lems debesuotus su pragiedruliais orus, daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, vietomis žaibuos ir griaudės. Nestiprų pietų vėją pamažu keis stipresnis pietvakarių, vakarų vėjas.

Temperatūra dėl dažno lietaus nekils aukščiau 18-23 laipsnių, negana to, pasisukus pietvakarių, vakarų vėjui į šalį ims skverbtis vėsesnio oro masė.

Ketvirtadienį žemo slėgio sūkurys pamažu trauksis. Naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis, dieną kai kur galima perkūnija. Pūs gaivus, vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Naktį vės iki 10-15, pajūryje 16-17 laipsnių, dieną šils iki 19-24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas