Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 08

Orai.lt: po šlapio antradienio – trumpas atsikvėpimas

Antradienį iš vakarų atkeliaus ir per šiaurinę šalies dalį kelionę tęs šiltasis atmosferos frontas kartu su ciklono slėniu. Dangumi plauks tankūs debesys, pragiedrulių bus nedaug, daugiau tik pietiniuose šalies rajonuose. Daug kur palis, dažniau ir intensyviau lis vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje, o pietiniuose rajonuose bus vietų kur lietaus visai nebus ar nukris tik keli lašai.
Lietus Vilniuje
Lietus Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Pūs stiprokas pietvakarių, pietų vėjas, 8–13 m/s greičiu, pajūryje gūsiai sieks 15–17 m/s. Oras šią dieną sušils iki 8–13 laipsnių.

Trečiadienį turėsime trumpą orų pagerėjimą – naktį vienas atmosferos frontas trauksis, dieną kitas atkeliauti dar nespės. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, naktį kartais pasirodys žvaigždėtas dangus, dieną nudžiugins saulės spinduliai, daugelyje rajonų orai bus sausi.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trumpai ir negausiai palis tik nakties pradžioje kai kur šiauriniuose rajonuose ir antroje dienos pusėje ar vakarop kai kur šalies vakaruose. Vėjas aprims iki 5–10 m/s ir daugiausia pūs iš pietvakarių, pietų. Vėjui aprimus naktį vietomis nusidrieks rūkas. Į mūsų šalį plūs šiltesnio oro masė, todėl naktį temperatūra nekris žemiau 3–8 laipsnių šilumos, pajūryje bus dar vienu kitu laipsniu šilčiau, dieną šils iki 9–13 laipsnių.

Ketvirtadienį per šalį ims tįsti nauja atmosferos frontų sistema. Dangumi vėl ims plaukti tankūs debesys, giedro dangaus plotų bus nedaug. Ir naktį, ir dieną daug kur palis, naktį daugiau lietaus klius šiaurės vakarinei, dieną – pietrytinei šalies pusei. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, 6–11 m/s greičiu. Naktį temperatūra pažemės iki 4–9, pajūryje 10–11 laipsnių šilumos, dieną pakils iki 8–13 laipsnių.

Penktadienį stiprės aukštesnio slėgio laukas, todėl trumpai ir negausiai palis tik vietomis. Naktį vės iki 5–10, dieną šils iki 9–13 laipsnių. Vėjas dar šiek tiek aprims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas