Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 11

Orai.lt: po trumpo atoslūgio vėl – kaitra

Sekmadienį iš vakarų nelengvai prasiskverbusi gaivesnio oro porcija kaitrą, siekiančią 30 laipsnių ir daugiau, privers trauktis į rytinį šalies pakraštį.
Kaitra Vilniuje
Kaitra Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aukščiausia dienos temperatūra sieks nuo 24-25 laipsnių vakariniame šalies pakraštyje iki 27-29 laipsnių Vidurio ir dalyje rytinių rajonų, tik pačiame rytiniame šalies pakraštyje dar kils iki 30 ar 31 laipsnio karščio. Tačiau, spaudžiamas aukšto atmosferos slėgio lauko, lėtai besiskverbiantis rytų kryptimi šaltesnio oro frontas nebus aktyvus. Tad gaivinantis lietus plačiau šalyje neišplis.

Trumpo lietaus su perkūnija tikimybė bus didesnė tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose popietinėmis ar net vakaro valandomis. Pūs nuo silpno iki vidutinio šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Kai kuriuose rytiniuose rajonuose, kilus perkūnijos debesiui, galimi trumpi stiproki vėjo gūsiai.

Visgi nedidelis atokvėpis truks trumpai. Vėjui pasisukus iš rytų, trumpam atslūgusi kaitra kitos savaitės pradžioje vėl sugrįš į šalį. Temperatūra dienomis vėl kils iki 30-32, ar net 33-34 laipsnių. Mažai gaivins ir šiltos, apie 18-20 laipsnių šilumos naktys. Dienomis vietomis formuosis išsibarstę trumpo lietus su perkūnija debesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas