Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 12

Temperatūra šoktels net iki 29 laipsnių šilumos

Šiandien Lietuvos orus lems aukštesnio atmosferos slėgio juosta, tačiau slėgis jau po truputį kris. Rytinėje šalies pusėje orai išliks mažai debesuoti ir sausi. Vakariniuose rajonuose po truputį daugės debesų, tačiau lietus mažai tikėtinas. Nebent vėlai vakare ar jau artėjant nakčiai pajūryje pradės krapnoti.
Viena karščiausių šios vasaros popiečių Vilniuje
Viena karščiausių šios vasaros popiečių Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Orai Vasara

Pūs besikeičiančios krypties vėjas 5-10 m/s greičiu. Kaitrūs saulės spinduliai šiandien padarys savo darbą. Antroje dienos pusėje aukščiausia temperatūra daugelyje vietovių pašoks iki 24-28, o vietomis ir iki 29 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį per mūsų šalį slinks mažai aktyvus atmosferos frontas. Naktis bus debesuota su pragiedruliais. Daug kur trumpai palis. Kai kur galima perkūnija. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, tik vakariniuose rajonuose jis suksis iš vakarų, pūs 4-9 m/s greičiu. Naktis bus šilta ir tvanki. Žemiausia temperatūra įstengs nukristi vos iki 14-19 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną atmosferos frontas iš Lietuvos trauksis ir nyks. Debesys sklaidysis, tad mažės ir lietaus tikimybė. Trumpai ir negausiai gali palyti tik kai kuriuose Aukštaitijos rajonuose. Vėjas visoje šalyje pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės iki 6-11 m/s. Dieną vėl džiaugsimės šiluma. Aukščiausia temperatūra pasieks 23-28, pajūryje 20-22 laipsnius šilumos.

Vasariški orai išliks ir penktadienį. Naktį kai kur, dieną daugelyje rajonų trumpai palis, galima perkūnija. Naktį vės iki 9-14, pajūryje 15-17 laipsnių šilumos, dieną šils iki 21-26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas