Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: rugpjūtis prasidės ramiais ir šiltais orais, lietaus bus nedaug

Šiandien mūsų šalies orus lems visą Šiaurės Rytų Europą apimantis žemo slėgio laukas, tiksliau jo pakraštys.
Pajūris tarp Palangos ir Šventosios
Pajūris tarp Palangos ir Šventosios / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Vasara Orai

Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais džiugins saulės spinduliai. Vietomis, daugiausia Šiaurės Rytų Lietuvoje, formuosis pavieniai lietaus kamuoliniai debesys iš kurių trumpai palis, kai kur gali ir perkūnija sugriaudėti.

Pūs vidutinio stiprumo vakarų vėjas, kai kur lyjant ar griaudžiant vėjo gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra įdienojus pakils iki 21-26 laipsnių, šilčiausia bus Marijampolės ir Alytaus apylinkėse.

Penktadienio naktį debesys prasisklaidys, bus daug giedro dangaus plotų, trumpai ir negausiai palis tik kai kuriose vietovėse ir tik nakties pradžioje. Vėjas aprims ir daugiausia pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Pragiedrėjus ir vėjui nurimus kai kur susidarys rūkas. Paryčiais oras atvės iki 9-14 laipsnių, tik prie jūros laikysis 15-17 laipsnių šiluma.

Penktadienio dieną debesų padaugės, įdienojus ir po pietų vietomis, didžiausia tikimybė šiaurės rytiniuose rajonuose, susidarys pavieniai lietaus kamuoliniai debesys iš kurių trumpai palis, gali kartą kitą sugriaudėti perkūnija. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas šiek tiek sustiprės. Temperatūra popietę pakils iki 20-25 laipsnių.

Savaitgalį orai išliks panašūs. Naktimis debesys sklaidysis, kai kur trumpai palis nebent nakties pradžioje, o dienomis vietomis nulis trumpalaikis, vasariškas lietus, kai kur gali ir pagriaudėti. Naktimis vės iki 9-15, pajūryje 15-18 laipsnių, dienomis šils iki 20-26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?