Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: rugsėjo viduryje vėl džiugins vasariška šiluma

Antradienį Lietuvos orus lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Dangus daugiausia išliks giedras, tik vietomis plaukios aukšti ir ploni debesys, kurie saulės beveik nepaslėps.
Vasariška šiluma Vilniuje
Vasariška šiluma Vilniuje / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Apie lietų pagalvoti neteks. Pūs nestiprus rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Temperatūra primins vasarą. Įdienojus termometrai daug kur rodys 24–27, kai kuriuose pietvakariniuose rajonuose net 28, tik Kuršių nerijoje apie 23 laipsnius šilumos.

Trečiadienį iš vakarų priartės dar viena nauja aukšto atmosferos slėgio sritis, tačiau didesnės įtakos mūsų šalies orams ji neturės. Naktis vėl bus beveik giedra ir sausa. Pūs vos juntamas rytų, šiaurės rytų vėjas. Temperatūra kris iki 8–13, pajūryje svyruos apie 15 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną debesų šiek tiek padaugės, bet jie bus ploni ir peršviečiami. Iš tokių debesų lietaus lašų žinoma nesulauksime. Iš žemyno gilumos pūs nestiprus rytų, šiaurės rytų vėjas. Oras turėtų šilti iki 22–26 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Ketvirtadienį išliksime virš Skandinavijos besisukančio anticiklono įtakoje. Pastebimų orų pokyčių neįvyks. Naktis daugiausia bus giedra, sausa ir rami. Kai kur gali pasirodyti rūkas. Temperatūra pažemės iki 8–13 laipsnių. Kuršių nerijoje vėl išliks laipsniu kitu šilčiau. Dieną debesų bus nedaug, tad lietaus ir vėl neturėtų būti. Pūs nestiprus rytų, šiaurės rytų vėjas. Aukščiausia temperatūra pasieks malonius 21–26 laipsnius šilumos.

Nuo penktadienio nestiprus vėjas pakryps iš šiaurės. Jis lietaus neatneš, bet savaitgalį naktimis šiluma truputį sumenks ir bus gaiviau. Dienomis termometrai vis dažniau rodys jau tik apie 20 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas