Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 21

Orai.lt: ryškesnės permainos ir tikri išbandymai – nuo ketvirtadienio

Antradienį išliksime anticiklono įtakoje, jo pietrytiniame pakraštyje. Dangus bus debesuotas su pragiedruliais. Kaip ir praeitomis dienomis tie pragiedruliai lankysis ne visuose rajonuose, tačiau ten kur pragiedrės, saulė švies didesnę dienos dalį.
Sniegas ir šlapdriba Vilniuje
Sniegas ir šlapdriba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žymesnių kritulių šiandien nelaukiama, tik vietomis iškris nelabai gausus sniegas. Pūs vidutinio stiprumo rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Aukščiausia temperatūra Lietuvoje pasiskirstys nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Trečiadienį atmosferos slėgis po truputį kris. Naktį debesuotumo situacija keisis nežymiai, bet giedresnio dangaus plotų bus mažiau. Vietomis sulauksime negausaus sniego. Dvelks vos juntamas nepastovios krypties vėjas. Naktis numatoma šaltesnė – oras šals iki 4–9 laipsnių šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienio dieną dangus išliks debesuotas su pragiedruliais. Negausiai pasnigs tik kai kuriose šalies vietose. Didesnę dienos dalį besikeičiančios krypties vėjas bus nestiprus, tačiau popietę ims stiprėti, ypač šalies vakaruose. Temperatūra didesnėje Lietuvos dalyje išliks neigiama, tarp 0–4 laipsnių šalčio, o nedidelė šiluma numatoma tik vakariniame šalies pakraštyje. Kiek labiau oras sušils tik vakaro valandomis pajūryje, vėjui pasisukus nuo šiltesnės jūros.

Ketvirtadienį sulauksime sudėtingų orų sąlygų. Iš vakarų pasieks didelis ir energingas ciklonas. Kris įvairūs krituliai – naktį daugiausia sniegas ir šlapdriba, o dienos metu juos keis lietus. Dalyje Lietuvos reikės pasisaugoti lijundros, plikledžio. Taip pat sustiprės pietvakarių, vakarų vėjas, kurio gūsiai daug kur sieks 15–20, pajūryje ir 25 m/s. Nakties pradžioje temperatūra dar spės nukristi iki 2–7 laipsnių šalčio, tik pajūryje jau išliks teigiama temperatūra. Vėliau plūs vis didesnė šiluma ir dieną jau sulauksime 3–8 laipsnių šilumos.

Penktadienį tęsis vėjuoti, su mišriais krituliai orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas