Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 21

Orai.lt: šalį užgrius gausūs krituliai

Ketvirtadienį per Lietuvą slinks atmosferos frontas, jis neš įvairaus pavidalo ir intensyvumo kritulius. Vyraus sniegas ir šlapdriba, pajūryje – lietus, kuris iki vakaro prasibraus maždaug iki Vidurio Lietuvos.
Trečiadienį Vilniuje gausiai sninga
Sninga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Orai.lt Orai

Keičiantis kritulių būviui formuosis lijundra. Kadangi rytinėje šalies pusėje daugiausia snigs, vietomis ir smarkiai stiprėjantis vėjas kels trumpas pūgas. Apysmarkis pietų, pietvakarių vėjas kryptį keis į šiaurės vakarų. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys nuo 2 laipsnių šalčio iki 3, Baltijos pakrantėje 4-6 laipsnių šilumos.

Penktadienį iki vidurnakčio atmosferos frontas pasitrauks, tačiau už jo slinks dar kelios kritulių juostos. Tarpais krintanti šlapdriba, vietomis maišysis su lietumi, o rytiniuose ir pietrytiniuose rajonuose daugiausia su sniegu. Naktį ir rytą gąsdins plikledis, nes nakties temperatūra svyruos apie nulį, tik prie Baltijos išliks 2-3 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra bus silpnai teigiama, prie jūros šils iki 5 laipsnių šilumos.

Savaitgalį mūsų laukia permainingi, nešalti orai. Retkarčiais iškris mišrūs krituliai, daugiau jų klius šeštadienio dieną. Pradės stiprėti vakarinių krypčių vėjas. Temperatūra dažnai bus teigiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas