Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 21

Orai.lt: šaltis gąsdins iki švenčių

Antradienį išliksime ciklono įtakoje. Beveik visur truputį pasnigs. Kai kur gąsdins plikledis.
Lietuvos pajūris
Žiema / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vidutinio stiprumo vėjas pirmoje dienos pusėje pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Prie jūros vėjo gūsiai retkarčiais pasieks 15–17 m/s. Antroje dienos pusėje vėjas suksis iš šiaurės ir pradės rimti. Įdienojus šaltis sušvelnės iki 3–7, Aukštaitijoje kai kur bus 8, o Baltijos pakrantėje – 0–2 laipsnių šalčio.

Trečiadienį atmosferos slėgis pakils. Debesų liks mažiau. Trumpai ir nedaug pasnigs jau tik vietomis. Aprimęs vėjas pamažu keis kryptį ir daug kur bus jau visai silpnas. Laukia dar viena pakankamai šalta naktis. Temperatūra žemės iki 8–13, Rytų Lietuvoje kai kur vietomis iki 15–16, Kuršių nerijoje – 5–7 laipsnių šalčio. Dieną temperatūra lėtai pasieks 3–8 laipsnius šalčio.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Ketvirtadienį didesnių permainų dar nelaukiama, nors aukštesnio slėgio sritis pamažu trauksis. Vėl vietomis trumpai ir negausiai pasnigs. Naktį išsilaikys silpnas vėjas, o dieną pasisuks iš pietų, pietryčių ir pasieks 5–10 m/s greitį. Temperatūra naktį žemės iki 7–12, kai kuriuose vakariniuose rajonuose – 4–6 laipsnių šalčio. Dieną šalčio liks vos 1–6 laipsniai, o jūros pakrantėje tikėtinas ir atodrėkis.

Per Kūčias sulauksime orų permainų. Iš vakarų priartės žemo slėgio laukas. Jis atneš sniego, bet tuo pačiu suteiks šventinę nuotaiką. Šaltis dar labiau sušvelnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas